Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Güzelyurt’da tasarruflarında uyuşturucu madde ile yakalanan zanlılar Mahmut Saymaz, Fatih Girgin, Reyhan Merve Koçakgil, Tevfik Kuyucuoğluları ile söz konusu uyuşturucu maddeyi kendilerine sattığı iddiası ile tutuklanan zanlı İbrahim Özyüksel bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Serkan Sakallı olayla ilgili bulguları aktardı. Sakallı huzurda bulunan zanlılar Mahmut Saymaz, Fatih Girgin, Reyhan Merve Koçakgil, Tevfik Kuyucuoğluları’nın 17 Nisan 2020 tarihinde saat 18.10 raddelerinde Güzelyurt Otobüs Terminali içerisinde Güzelyurt Polis Müdürülüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesinde görevli bir Polis ekibi tarafından şüpheli olarak tespit edilmesi üzerine üstlerinde ve Zanlı Saymaz’ın kullanımında bulunan PM 105 plakalı Suziki Alto marka araç içerisinde yaptıkları aramada; Saymaz’ın giymekte olduğu pantolonun sol ön cebinde 4 ayrı kırmızı renk naylon parçasına sarılı yaklaşık 1 gram ağırlığında Eroin türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile, PM 105 plakalı aracın bagaj kısmında ilaç çantası içerisinde 244 adet Omeprazole marka, 15 adet Rixapın marka, 9 adet Suboxene marka, 6 adet Prelica marka, 30 adet Gynex marka, 162 adet Citol marka haplar bulunarak emare olarak alındığını söyledi.

Polis tutuklanan zanlıların gönüllü ifade verdiğininde zanlı Saymaz’ın ifadesinde söz konusu maddeleri huzurda bulunan zanlı İbrahim Özyüksel’den aldığını itiraf etmesi üzerine Özyüksel’in de tutuklandığını mahkemeye aktardı. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam etiğini alınan ifadelerin teyit ve tekzip edilmesi gerektiğini ayrıca alınması gerek birçok ifade daha bulunduğunu belirterek ilk etapda 3 gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Meltem Dündar zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.