Güvenlik kameralarına musallat olan zanlı tutuklandı

Gazimağusa’da bina ve okul açıp güvenlik kamerası ile cihazlarını sirkat eden Gazimağusa sakini Ö. Ç ( E-16 ) polis tarafından tespit edilerek tutuklandı. Zanlı bugün ek tutukluluk talebiyle Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarıldı.

Zanlının kamera sirkat etmes hobisi var

Meselenin tahkikatını yürüten polis memuru Kıvanç Özoğlu olgularla ilgili yemin tahtında mahkemeye bilgiler aktardı. Özoğlu şahadetinde zanlının zanlının 6.5.2019 tarihinde saat 02.30 raddelerinde, Gazimağusa sakini M.K’a ait binanın batıya bakan kısmından içeriye girerek 3 adet güvenlik kamerasını söktükten sonra kayıt cihazını, ekovizyon marka DVD cihazını sirkat ettikten sonra ayni yerden çıkış yaparak ayrıldığını aktardı. Şikâyet üzerine genişletilen tahkikatta 9.5.19 tarihinde zanlının tespit edildiğini sirkat edilen eşyaların bulunarak emare alındıktan sonra zanlının tutuklandığını belirten Özoğlu aynı gün zanlının parmak izi ile ayak izinin alınarak inceleme için ilgili şubeye gönderildiğini aktardı.

Parmak izi incelemesinde bir başka sirkat olayı aydınlatıldı.

Tahkikat memuru Özoğlu şahadetinde inceleme ile ilgili olarak PGM ye gönderilen zanlıya ait parmak izinin, 12.4.19-15.4.19 tarihleri arasında Gazimağusa’da Denizli sokakta bulunan Şht Mustafa Kurtuluş ilkokulunun açılarak içerisinden bir adet Asus marka diz bilgisayarı, kamera kayıt cihazı, projeksiyon cihazı, tepe link internet cihazı ve 10 adet güvenlik kamerasının sirkat edilmesiyle ilgili olay yerinde bulunan parmak izi ile uyum sağladığının tespit edildiğine vurgu yaptı ve zanlıyı bununla ilgili olarak sorguladığını ancak zanlının okul açılması ile ilgili suçlamaları ret ederek kabul etmediğini belirtti.

Tahkikatın selameti açısından zanlıya 3 gün tutukluluk emri

Önündeki şahadeti değerlendiren yargıç Umut İnan tahkikatın selameti bakımından zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)