5.5.2020 tarihinde Gazimağusa Polis Müdürlüğü adli şube’ de diz atmak suretiyle görevli polis memuru Şükrü Hafız’ ın sol el yüzük parmağının kırılmasına neden olan Ürdün uyruklu Zaid Musa Salameh Sloulin tutuklandı.

Zanlı bugün 6.5.20 tarihinde, Vahim zarar, polisi darp, görevinden men, KKTC’ de izinsiz ikamet, rahatsızlık ve uygunsuz tavrı harekette bulunmak suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarıldı.

İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Hüseyin Eser tanık olarak polis memuru Murat Öztürk’ ü çağırdı. Polis memuru Öztürk, yemin altında verdiği şahadette olgularla ilgili mahkemeye bilgi aktardı. Öztürk şahadetinde 5.5.20 tarihinde, Gazimağusa polis müdürlüğü adli şube şikâyet odası içerisinde bir darp meselesi ile ilgili bulunan zanlının yüksek sesle bağırıp çağırdığını ve koltuklara vurmakta olduğu esnada kendisini uyaran polis memuru Şükrü Hafız’ ı göğsünden itmek suretiyle darp ettiğini ve masanın kenarında bulunan sol eline diz atmak suretiyle sol el yüzük parmağının kırılıp vahim zarara uğramasına neden olduğunu belirtti.

Suçüstü hali zanlının tutuklandığını söyleyen Öztürk aynı gün Gazimağusa hastanesinde zanlının sağlık kontrolünden geçirildiğini ve Convid-19 testine tabi tutulduğunu belitti. Negatif çıkan Convid-19 test sonucu ile ilgili bir rapor temin ettiğini belirten Öztürk bu raporu mahkemeye emare olarak ibraz etti.

Yapılan muhaceret kontrolünde zanlının 30.9.2019 tarihinden beri KKTC’de izinsiz ikamet ettiğinin tespit edildiğini söyleyen Öztürk, 6.11.19 tarihinde zanlının DAÜ ne kayıt için başvurduğunu, ancak istenilen kan tahlillerini yaptırmadığı ve kayıt ücretini de yatırmadığı cihetle işleme gidilmediğini belirtti.

İşlemiş olduğu suçlarla ilgili zanlıya bugün itibarıyla yazılı dava tebliğ edildiğini söyleyen Öztürk, zanlının davasına cevaben “ kabul etmiyorum” dediğini belirterek ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla hükümsüz tutuklu olarak merkezi ceza evine gönderilmesini talep etti.

Yargıcın söz vermesi üzerine konuşan zanlı iradesi dışında bir anlık korku neticesi kazaen meydana gelen bu olayla ilgili üzüntülü olduğunu, polis camiasını sevdiğini, ikametinin yasal olduğunu iyi birisi olduğunu söyleyerek polisin de yüzüne ve başına elleriyle vurduğu iddiasında bulundu.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren yargıç Mesut Mesutoğlu, polisin tahkikat ile ilgili üzerine düşen görevi yaptığını, zanlıyı sağlık kontrolünden ve Convid-19 testinden geçirdiğini belirterek kamu düzenini bozan bu gibi suçların ülkede sürekli artış gösterdiğine dikkat çekti. Zanlının 30.9.19 tarihinden beri KKTC de izinsiz ikamet ettiği ve halen bu suçu da işlemeye devam etiğine değinen Mesutoğlu, ağır ceza kapsamına giren bu suç ile ilgili olarak zanlının davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla merkezi ceza evine gönderilmesi dışında bir karar vermenin mümkün olmadığına vurgu yaptı.

KKTC de ikamet izinsiz bulunan ve halen bu suçu işlemeye devam eden zanlının kendisine kefil olacak kişinin olduğunu söylemesine rağmen bu kişinin mahkemeye gelmediğine dikkat çektikten sonra zanlının KKTC haricine çıkışını men ederek ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla bir ay süreyle hükümsüz tutuklu olarak merkezi ceza evine gönderilmesi yönünde emir verdi. (MHA)