Gönyeli’de FETÖ Operasyonu

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Gönyeli’de dün başlatılan FETÖ soruşturması ile gili olarak tutuklanan Gönyeli İmamı Zübeyir Ahmet Çokaklı'yla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Hicabi Duran ve eşi Saliha Duran ile birlikte Gönyeli ikinci imamı olan Nizamettin Saltan da tutuklanarak bugün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis Müfettiş Muavini İsa Sevindik olayla ilgili bulguları aktardı. Sevindik 15 Ağustos'ta Türkiye'de kurulan hükümeti yıkmak isteyen FETÖ/ PYD soruşturması kapsamında tutuklanan Zübeyir Ahmet Çokaklı'yla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında meseleye bağlantısı görülen zanlılar Hicabi Duran, eşi Saliha Duran ile Gönyeli ikinci İmamı Nizamettin Saltan'ın da tutuklandığını söyledi. Polis Duran çiftinin evinde yapılan aramada evin garaj bölümünde FETÖ/ PYD terör örgütüne ait bazı kitap ve dergilerin bulunarak emare alındığını belirtti. Polis zanlıların telefon ve bilgisayarlarının da emare olarak alındığını ve inceleneceğini belirtti.

Polis Müfettiş Muavini İsa Sevindik ayrıca yürütülen ileri soruşturma neticesinde Gönyeli Camii'nde 16 Ağustos'ta arama yapıldığını ve camide terör örgütüne ait kitaplar bulunduğunu ve Gönyeli İkinci İmamı Nizamettin Saltan’ında tutuklandığını söyledi. Sevindik, zanlının ifade verdiğini ancak alınan elektronik cihazların incelenmesi gerektiğine işaret ederek, tüm zanlıların soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için ilk etap da 1 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Rauf Kürşad zanlıların soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için 1 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Öte yandan mahkemede Görevli bulunan Gazeteciler Kıbrıs Gazetesi Muhabiri Emine Uysal ve Gazeteci Evrim Kamalı zanlı yakınlarının saldırısına uğradı. Zanlı yakınları Muhabir Emine Uysal’ın Fotoğraf çekmesini engellerken, isimleri Halit ve Yahya Kurtul olan zanlı yakını magandalar fotoğraf çekmeye çalışan Evrim Kamalı’nın üzerine saldırıp boğazını sıktılar. Polis’in müdahalesi ile suçüstü hali gereği tutuklanan saldırganlar karakola götürülüp aleyhlerine yasal işlem başlatıldı.