Gönyeli'de Kokain Partisine Baskın

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Gönyelide Alınan ihbar üzerine zanlı Enver Algun’un kalmakta olduğu ikametgâha gerçekleştirilen operasyonda Kokain türü uyuşturucu madde ele geçirildi ve mesele ile bağlantılı olan zanlılar Enver Algun, Cemil Uçarcan ve Murat Tabakoğlu tutuklanarak bugün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis çavuşu Erkan Karam olayla ilgili bulguları aktardı. Karam polise gelen bilgide huzurda bulunan zanlı Enver Algun’un ikametgâhında kokain olduğunun öğrenilmesi üzerine 16 Eylül 2017 tarihinde 19.00 – 20.00 saatleri arasında Gönyelide bulunan eve gidildiğini ve o esnada dışardan eve doğru yürümekte olan zanlı Cemil Uçarcan’ın polisi fark etmesi üzerine koşarak eve girdiğini ve tasarrufunda bulunan çantayı komşu evin bahçesine attığını söyledi. Polis konu eve yapılan baskında ev içerisinde bulunan zanlılar Cemil Uçarcan, Enver Algun ve Murat Tabakoğlu’nun tutuklandığını ve ev içerisinde yapılan aramada toplamda yaklaşık 20 gram ağırlığında Kokain türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis ayrıca konu ev içerisinde üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olan 1 adet pet şişe, 1 adet metal çubuk ve 2 adet tabak bulunarak emare olarak alındığını belirtti.

Polis çavuşu Erkan Karam mesele ile ilgili olarak zanlı Cemil Uçarcan’ın gönüllü ifade verdiğini ve tekzip edilmesi gerektiğini ayrıca meseleye bağlantısı olan 2 kişinin daha arandığını belirterek soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlıların ilk etap da 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Temay Sağer zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için ilk etap da 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.