Gençlik Uyuşturucu Batağında
Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lefkoşa’da Lokmacı Kara Giriş Kapısı’ndan ülkemize Güney Kıbrıs'tan almış oldukları uyuşturucu maddelerle giriş yapmak isterken yakalanan ve aralarında Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu'nun oğlunun da olduğu zanlılar Ezel İsmail Süerman, Yüksel Çakan ve Efsane Karaokçu tutuklanarak bugün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis çavuşu Mehmet Bayram olayla ilgili bulguları aktardı. Bayram huzurda bulunan zanlılar Ezel İsmail Süerman, Yüksel Çakan ve Efsane Karaokçu'nun 5 Nisan tarihinde, saat 23.30 sıralarında Lokmacı Kara Giriş Kapısı’ndan ülkemize Güney Kıbrıs'tan almış oldukları yaklaşık 28 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile giriş yapmak istedikleri esnada tespit edilerek tutuklandıklarını söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak zanlılar Süerman, Çakan ve Karaokçu'nun gönüllü ifade verip konu uyuşturucu maddeyi anlaşarak birlikte gidip aldıkları yönünde itirafta bulunduklarını belirtti. Polis konu ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın henüz yeni olduğunu alınan ifadelerin teyit ve tekzibinin yapılacağını belirterek tahkikat maksatlı zanlıların ilk etap da 1 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlıların soruşturma maksatlı ilk etap da 1 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.