Mağusalı İş Adamı'na Mali Polis Baskını..

Kıbrıs Manşet Özel Haber 

Gazimağusa’nın tanınmış İş Adamları'ndan Bayram Kansoy, sahte davranışla hesabına 111,500 TL para aktardığı gerekçesi ile tutuklandı..

 

İki gün önce, Cuma günü öğleden sonra vakitlerinde, Gülseren Kavşağı'nın karşısında bulunan ve sahibi olduğu Turizm Acentesi'nde göz altına alınan Bayram Kansoy, dün de Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılarak aleyhinde 3 gün daha tutukluluk emri alındı..

 

Gazimağusa Kaza Mahkemesi'nde Nöbetçi Yargıç Banu Soyer huzurunda dün görüşülen tutukluluk duruşmasında, Savcılığın iddialarını Mali Suçlarla Mücadele Amirliği'nde görevli Polis Çavuşu Kâmil Perçiner aktarırken, Bayram Kansoy'un savunmasını da Avukat Yunsal İlhan yaptı..

 

Polis Çavuşu Kâmil Perçiner, Mahkeme'ye aktardığı şahadetinde; İş Adamı Bayram Kansoy'un çalıntı kredi kartlarının bilgilerini kullanarak, Vakıflar Bankası'ndaki şahsi hesabına 111 bin 500 TL para aktardığı ve bu paranın 50 bin TL’sini de nakit olarak çekerek sahtekarlıkla para temin ettiği iddiası ile tutuklandığını belirtti..

 

Olgularını aktarmaya devam eden Polis Çavuşu, İş Adamı'nın; bu işlemleri sahibi olduğu turizm acentesinde bulunan pos cihazlarından ve mail-order sistemiyle gerçekleştirdiğini ve olayın yurt dışı bağlantılarının da bulunduğunu söyledi..

 

Soruşturmanın, hem ülke içi hem de ülke dışında çok yönlü bir şekilde yürütüldüğüne dikkat çeken Polis Çavuşu, banka hesaplarındaki araştırmanın devam edeceğini ve Bayram Kansoy'un serbest kalması halinde tahkikata olumsuz yönde etki etme ihtimalinin yüksek olduğunu, dolayısıyla İş Adamı'nın 3 gün daha tutuklu kalmasını talep etti..

 

Bu talep üzerine itiraz eden Kansoy'un Avukatı Yunsal İlhan, Polis Çavuşu'nun çalıntı olduğunu iddia ettiği kredi kartları sahiplerinin yurt dışında olduğunu ve KKTC'de herhangi bir suçun işlenmediğini ve müvekkilinin derhal serbest bırakılması gerektiğini belirtip, ayrıca tutukluluk emri verilecekse de; İş Adamı'nın doktor kontrolünden geçirilmesini istedi..

 

Mahkeme olarak her iki tarafı da dinlediğini belirten Yargıç Banu Soyer, Savcılık adına şahadet veren Polis Çavuşu Kâmil Perçiner'in söylediklerini bu safhada yerinde bulduğunu ve Bayram Kansoy'un 3 gün daha tutuklu kalmasının yerinde bir karar olacağını belirttikten sonra; Avukat Yunsal İlhan'ın talebini de haklı görerek, müvekkilinin derhal doktor kontrolünden geçirilmesi emrini verdi..

 

İş Adamı'nın, Salı günü tekrar Mahkeme'ye çıkarılması bekleniliyor..