04-09 Kasım 2020 tarihleri arasında Gazimağusa’da R.C işletmelerine ait antreponun asma kilidi kırılarak içerisinden muhtelif markalarda içki çalınmasıyla ilgili olarak meselede zanlı görülen zanlı 1 Hüseyin Gör (E-36) polis tarafından 10.11.20 tarihinde polis tarafından tutuklandı. Sürdürülen soruşturma kapsamında antrepodan çalınan içkilerin hırsızlık olduğunu bildikleri halde piyasa değerinin altında satın aldıkları tespit edilen zanlı 2 Harun Çiftçi (E-38), zanlı 3 Hasan Çin (E-38) ve zanlı 4 Halil Hamza Soylu (E-27) tutuklanmış, 11.11.20 tarihinde çıkarıldıkları mahkemede haklarında ikişer gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Zanlılar bugün 13.11.20 tarihinde Bina açma, sirkat ve hırsızlık mal kabulü suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak tutukluluk süreleri dörder gün daha uzatıldı.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren PM İbrahim Çangaroğlu, 4-9 Kasım 2020 tarihleri arasında Gazimağusa’da R.C işletmelerine ait antreponun açılarak içerisinden muhtelif markalarda 962 adet içki sirkat edildiğini söyledi.

Olayın 9.11.20 tarihinde polise intikal etmesiyle tahkikata başlandığını ve meseleyle ilgili olarak 10.11.20 tarihinde zanlı 1‘in tespit edilerek tutuklandığını belirten tanık polis, sürdürülen tahkikat sonucunda aynı gün zanlı 2, 3 ve 4‘ün de derdest emri gereği tutuklandıklarını söyledi. İlk etapta mesele ile ilgili tutuklanan 5 kişiden biri olan Yılmaz Yazgı aleyhine suç tespit edilemediğinden serbest kaldığını belirten tanık polis, içkilerin satışına yardımcı oldukları gerekçesiyle 12.11.20 tarihinde Abdülkadir Kartal ve Kemal Çabuk isimli 2 kişinin tutuklandığını söyledi.

4 zanlı aleyhine başlatılan ambar açma, sirkat ve hırsızlık mal kabulü suçlamalarıyla bugün görüşülen tutukluluk emri duruşmasında zanlıların tutukluluk süreleri dörder gün daha uzatılırken, hırsızlık mal kabulü ile tutuklanan 2 zanlıya ise üçer gün tutukluluk emri temin edildi. (MHA)