Sürdürülen tahkikat ve zanlı 1’in beyanı doğrultusunda aleyhinde suç tespit edilemeyen zanlı 2 Raim Takoudjou serbest kalırken zanlı 1, 30.11.20 tarihinde suç gelirinin aklanmasının önlenmesi yasasına aykırı hareket suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak teminata bağlandıktan sonra serbest aldı.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren PGM maliye şubesi amirliğinde görevli polis memuru Mehmet Davulcu olgularla ilgili mahkemeye bilgi verdi. PM Davulcu şahadetinde 23.11.20 tarihinde zanlının isteği doğrultusunda Fransa ‘dan Gazimağusa merkez posta şubesine gönderilen bir paketi almak için Raim Takoudjou ile birlikte posta şubesine gittiklerini söyledi. Burada görevli personelin paket içerisinde yapmış olduğu kontrolde içerisinde çeşitli kişi ve ülkelere ait 18 adet banka kartı ile 4 adet sim kartın bulunduğunun tespit edildiğini belirten tanık polis, paketin verilemeyeceğinin görevli tarafından bildirilmesi sonrasında olayın polisin bilgisine getirildiğini söyledi.

Olayın polise intikal etmesiyle 26.11.20 tarihinde zanlı ve Raim Takoudjou’nin Gazimağusa’da tespit edilerek sorgulandığını, söz konusu paketin zanlı tarafından Fransa ‘dan talep edildiğini ancak KKTC’ye yeni gelmesi ve kalacak daimî adresi olmaması üzerine Raim Takoudjou’nin adresini verdiği yönünde sözlü beyanda bulunduğunu belirten tanık polis zanlı ve Raim Takoudjou’nin tutuklandığını ve 27.11.20 tarihinde çıkarıldıkları mahkemede haklarında üçer gün tutukluluk emri temin edildiğini söyledi.

Gazimağusa’da bir üniversitenin hazırlık bölümüne kaydı bulunan zanlının öğrenci belgesi olduğuna dikkat çeken tanık polis, zanlının sözlü beyanı dışında bir ifade vermediğine değindi. Sürdürülen tahkikat sonucunda Raim Takoudjou aleyhine mesele ile ilgili bir bağlantı tespit edilemediğinden serbest kaldığına değinen tanık polis, bu aşamada zanlının tahkikata etki etme olanağının olmadığını belirterek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla teminata bağlanmasını talep etti.

Savunma avukatının sorusu üzerine açıklamada bulunan tanık polis, banka kartları ve sim kartların ait oldukları kişilerle ilgili araştırma yapıldığını, bu kişilerin bugüne değin KKTC’ye giriş yapmadıklarının belirlendiğine vurgu yaptıktan sonra bu şahıslarla ilgili bilgilerine başvurulmak üzere İnterpol aracılığıyla yazışmalar yapıldığını söyledi.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, KKTC’de öğrenci statüsü ile bulunan zanlının KKTC dışına çıkışını men ederek kimlik, seyahat belgesi ve pasaportunu polise teslim etmesi şartıyla serbest kalması yönünde emir verdi. (MHA)