Evrim Kamalı 

Kıbrıs Manşet Özel Haber 

Lefkoşa’da muhaceret işlemlerini yaptırmak maksadı ile sahte kira sözleşmesini tedavüle süren zanlı Chmedu Luck Eze tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis memuru Kenan Harun Özdemir olayla ilgili bulguları aktardı. Özdemir huzurda bulunan zanlı Chmedu Luck Eze’nin 7 Ağustos tarihinde saat 09.00 raddelerinde Lefkoşa'da Gelir ve Vergi Dairesi'nde kiralar bölümüne, bir arkadaşına ait evin kira sözleşmesine kendi adını ekleyerek sahteledikten sonra görevli memuru sunmak sureti ile evrak sahteleme ve tedavüle sürmek suçunu işlediğini söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının ülkemizde öğrenci statüsünde bulunduğunu belirterek uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması ve haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesine emir verdi.