Evi Yasadışı Madde Deposu Olan Onbaşı Teminata Bağlandı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Tasarrufunda ciddi miktarda uyuşturucu maddenin yanı sıra eczacılık yasasına aykırı ithali yasak binlerce hap ve ampul bulunan zanlı İrfan Onbaşı komik teminat şartına bağlandı. Ayrıca zanlının arkadaşları fotoğraf çekmeye çalışan gazetecileri engellemeye çalıştı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğünde görevli Polis çavuşun Erkan Karar olayla ilgili bulguları aktardı. Karam, zanlı İrfan Onbaşı'nın evine yapılan baskında 11 gram 308miligram hintkeneviri, 3 gram 449 miligram toz şeklinde methamphetamine, 33 adet Ecstasy diye bilinen methamphetamine hap bulunduğunu söyledi. Polis çavuşu Erkan Karam ayrıca zanlının evinde ilaç ve eczacılık yasasına aykırı ithali yasak 11960 adet hap ve 543 adet ampul bulunduğunu belirterek zanlının gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini ancak kendisine okunan davasına cevap vermeyerek mahkemede konuşacağını söylediğini belirtiğini belirtti. Karam zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar zanlının ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanmasını, haftada bir gün en yakın Polis karakoluna ispat-i vücut etmesi ve KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 100'er bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Teminat şartını duyan ve yaklaşık 5 gram hintkeneviri tasarrufundan 5 bin TL nakdi teminat yatırdığını söyleyerek adalet arkası olanlara işlemiyor mu sorusunu soran bir sanık sitem etti.