Ev Fareleri Yakalandı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Gönyeli’de 10 Ekim tarihinde 2 eve girerek hırsızlık yapan zanlılar İ.C, Z.D ve S.A tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Cemil Ballıkara olyla ilgili bulguları aktardı. Ballıkara huzurda bulunan zanlılar İ.C, Z.D ve S.A’nın 10 Ekim tarihinde saat 03.00 raddelerinde Gönyeli’de Ayşe Akmaz ve Ebru Erdoğan’ın ikametgahlarına girerek 700 TL nakit para ve 1 adet Samsung marka tablet çalmak suçundan methaldar olduklarını söyledi. Polis mesele ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ilk olarak İ.C’nin tespit edilerek yakalandığını ve daha sonra vermiş olduğu ifade doğrultusunda diğer zanlılara ulaştıklarını belirtti. Polis zanlı İ.C ve Z.D’nin gönüllü ifade verip suçlarını kabul ettiklerini ayrıca Ekim ayı içerisinde 7 eve daha girdiklerini itiraf ettiklerini bu nedenle tahkikatın genişlediğini belirtti. Polis ayrıca çalınan tabletin S.A’nın ikametgahında bulunduğunu ve emare yapıldığını belirterek zanlıların 3 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı S.A suçlamaları kabul etmediklerini bu suçları kardeşinin işlediğini ve şuan Türkiye’de olduğunu, ev de bulunan tableti de kardeşinin eve getirdiğini ancak kendisinin nerden bulduğuna dair fikri olmadığını belirtti. Zanlı ayrıca inşaatlarda çalıştığını kardeşinede rahat durmağı için kendisinin bilet keserek başına bela açmaması için gönderdiğini söyledi.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün polis’te tutuklu kalmasına emir verdi.