Yunan uyruklu şikayetçi askeri yasak bölgeyi ihlalden tutuklandı

6.6.20 tarihinde saat 23.00 raddelerinde Tatlısu’ da Küçük Erenköy sahilinde, umumi bir yerde, kendisini sürekli araması, rahatsız etmesi ve gittiği yerlere peşinden gelmesi nedeniyle eski kız arkadaşı Yunan uyruklu A.D’ yi (K-45) aralarında çıkan tartışma sonucu elleri ile darp edip attığı taşlarla belinin kırılmasına neden olan Lefkoşa sakini Bestami Diko (E-28) tutuklanmış ve 7.6.20 tarihinde çıkarıldığı mahkemede hakkında 2 gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Zanlı bugün 9.6.20 tarihinde vahim zarar, ciddi darp, uygunsuz tavrı harekette bulunma ve rahatsızlık suçlarından Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla teminata bağlandı.

İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Fırat Kızıltunçlar, tanık olarak tahkikatı yürüten polis memuru Aygün Ağcabay’ı şahadet vermeye çağırdı. Ağcabay yemin altında verdiği şahadetinde, zanlının 6.6.20 tarihinde saat 20.00 raddelerinde, Küçük Erenköy sahilinde umumi bir yerde kendisini sürekli araması, rahatsız etmesi ve gittiği yerlere peşinden gelmesi nedeniyle tartıştığı eski kız arkadaşı A.D’yi yerden aldığı taşları fırlatmak ve elleri ile vücudunun muhtelif yerlerine vurmak suretiyle darp edip belinde kırık oluşarak vahim zarara uğramasına neden olduğunu aktardı. Zanlının olay esnasında yüzde 67 oranında alkol tesiri altında olduğunu, yüksek sesle bağırıp çağırıp rahatsızlık yaptığını, ellerini ve kollarını gelişigüzel sallayıp uygunsuz tavrı harekette bulunduğunu belirten Ağcabay, zanlının suçüstü hali tespit edilerek tutuklandığını söyledi.

Müşteki kadının Lefkoşa devlet hastanesinde müşahede altında olduğunu, Askeri yasak bölgeden KKTC’ye kanunsuz olarak giriş yaptığının tespit edilmesi nedeniyle tutuklandığına ve aleyhine dosya tanzim edildiğine değinen Ağcabay tahkikatın tamamlanması nedeniyle zanlının ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler zanlının davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla KKTC haricine çıkışını men ederek 3000 TL nakdi teminat yatırması ve KKTC vatandaşı 1 kişinin imza edeceği 50000 TL şahsi kefalet senedi karşılığı serbest kalması yönünde emir verdi. (MHA)