12.7.20 tarihinde saat 21.15 raddelerinde, Gazimağusa’ da kalmakta oldukları ikametgâhta çocuk konusunda aralarında çıkan tartışmada eşi G.B’ yi ciddi şekilde darp eden İsmet Çelik şikayet üzerine ayni gün tespit edilerek tutuklandı.

Zanlı bugün 13.7.20 tarihinde ciddi darp ve KKTC’ de ikamet izinsiz suçlarından Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla 15 gün süreyle merkezi cezaevine gönderildi.

Bugünkü teminat duruşmasında iddia makamını temsilen mahkemede yemin altında şahadet veren polis memuru İbrahim Gökova, alınan şikâyet üzerine yürütülen soruşturmada zanlının 12.7.20 tarihinde Gazimağusa’ da kalmakta olduğu ikametgâhlarında çocuk konusu nedeniyle aralarında çıkan tartışmada eşi müşteki G.B’ yi kasten ve kanunsuz olarak omuzundan çekmek suretiyle banyo odasına götürdüğünü, banyo odasında iki eliyle itmek ve vücudunu duvara vurmak suretiyle müştekiyi ciddi şekilde darp ettiğini belirtti.

Alınan şikâyet üzerine zanlının derdest emri gereği tutuklandığını belirten polis memuru Gökova, zanlının okunan yazılı dava tebliğine kabul etmiyorum şeklinde cevap verdiğini söyledi. Zanlının benzer suçtan dolayı Ocak ayında davasının neticelendiğini söyleyen Gökova, yapılan soruşturmada zanlının 31.12.2019 tarihinden bu yana KKTC de izinsiz ikamet ettiğinin tespit edildiğinin belirlenmesiyle bu konuda da aleyhine dosya tanzim edildiğini belirtti.

Zanlının KKTC’ de ikamet izinsiz olması ve serbest kalması halinde ayni suçu işlemeye devam edeceğine dikkat çeken polis memuru Gökova, davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla zanlının 15 gün süreyle merkezi cezaevine gönderilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren yargıç Dilşah Karayel, zanlının ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla ve her hâlükârda 15 günü aşmamak kaydıyla hükümsüz tutuklu olarak merkezi ceza evine gönderilmesi yönünde emir verdi. (MHA)