Eroin soruşturması sürüyor

Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Girne Turizm Limanı’nda ele geçirilen yarım kilo eroin ile ilgili tutuklanan Celal Elal, Ömer Satıağalar ve Serdar Özkan bugün yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis memuru Mehmet Bayram, 9 Ocak’ta saat 08. 45 sıralarında Tır araç ile ülkeye giriş yapan zanlı Celal Elal üzerinde yarım kilo eroin türü uyuşturucu bulunduğunu söyledi. Tutuklanan zanlının ifadesinde uyuşturucu maddeyi aranan bir şahsın isteği üzerine Mersin’den aldığını ve Ömer Satıağalar’a teslim edeceğini itiraf ettiğini açıklayan polis, soruşturmada Satıağalar’ın zanlı Özkan ile Hamitköy'de tespit edilerek tutuklandıklarını söyledi. Bayram, yapılan aramada Satıağalar'ın üzerinde 100 miligram kokain ile bir miktar eroin, evinde ise bir miktar hintkeneviri bulunduğunu belirtti. Polis, geçirilirken Serdar Özkan'ın ikametgâhında ise 2 adet 9 mm çapında canlı mermi bulunduğunu açıkladı. Polis, zanlılardan Elal ile Özkan’ın telefonlarının inceleme altına alındığını ancak zanlı Satıağalar'ın şifresini polise vermediği için ona ait telefonun henüz incelemeye verilmediğini belirtti.

Polis, ele geçirilen uyuşturucu maddelerin analize gönderildiğini, ele geçirilen mermiler ile ilgili de balistik inceleme yapılacağını açıkladı. Polis, zanlı Satıağalar ile Özkan’ın olay günü liman çevresinde olduğuna dair kamera görüntüleri olduğunu, bu görüntülerin incelemesinin sürdüğünü söyledi.

Soruşturmanın devam ettiğini, meselenin Türkiye ayağında aranan üç kişi olduğunu belirten polis, soruşturmanın devam ettiğini belirterek, 8 gün ek süre istedi.

Mahkeme talebi kabul etti.