Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ)  Türkiye  Tanıtım ve Pazarlama Koordinatörü Simge Erdal, katıldığı televizyon programında, pandemi sürecinin etkileri ve KKTC’deki yükseköğretimin son durumu hakkında açıklamada bulundu.

Erdal açıklamasında, KKTC’ye ilk kez 2004 yılında üniversite eğitimi için geldiğini, ardından yükseklisans ve doktora eğitmleri ile birlikte uzun yıllardır burada bulunduğunu ifade etti. Erdal konuşmasının devamında şunları söyledi;

“Öğrecilik hayatım boyunca çalıştığım ve içinde bulunduğum durumların sorumluluğunu üstlenmek de benim için ayrı bir gurur. Özellikle bu süreçleri yaşamış, öğrenci endişelerini ve ailelerin çocuklarını Kıbrıs’a gönderirken ne hissettiğini bilen biri olarak, tüm bu kişilerle iletişim halinde kalıp onlara yardımcı olabilmek de benim için ayrı bir mutluluk.”

Erdal; “Dijital Çağa Ayak Uyduran Üniversiteler Bu Sürece Çok Güzel Adapte Oldu”

Erdal, Covid-19 Pandemi sürecinin tüm sektörlerle birlikte, eğitim sektörünü de oldukça fazla etkilediğini belirtti. Dijital çağa ayak uyduran üniversitelerin bu süreçte derslerine online olarak devam edip eğitimden geri kalmadığını ifade eden Erdal, Girne Amerikan Üniversitesi’nin bu anlamda oldukça güçlü bir donanıma sahip olduğunu söyleyerek, bundan öncede tüm verilerin dijital ortamda bulunmasından dolayı bu sürece daha kolay adapte olduklarını açıkladı.

Erdal, “GAÜ’nün En Büyük Avantajı, 7 Farklı Ülkede Bulunan Yurtdışı Kampüsleri”

Erdal,” Türkiye’den Kıbrıs’a öğrencilerin rahatça gelebilmesi için, hangi yolların izlenmesinin gerektiğine dair Kıbrıs Üniversiteler Birliği olduça sıkı çalışıyorlar. Gerek raporlarla gerekse istatiksel çalışmalarla Kıbrıs’taki yükseköğretim ile alakalı birçok çalışma gerçekleşiyor. Aynı zamanda KKTC bünyesinde bulunan üniversiteleri Türkiye’dekilerden ayıran özellik; eğitim dilinin İngilizce olması ve yabancı öğrenci profilinin oldukça fazla olmasıdır. Girne Amerikan Üniversitesi’nin bu bağlamdaki en büyük avantajı ise, 7 farklı ülkede bulunan yurt dışı kampüslerimiz.”

Girne Amerikan Üniversitesi olarak 35. Yıl’a özel birçok burs ile, eğitim ve konaklama ücretlerinde avantajlı fiyatlar uyguladıklarını söyleyen Erdal, 35. Yıla özel 35 bölüme % 100 burs imkanı sağladıklarını açıkladı.