Ercan’da Yine Uyuşturucu Vakası

Kıbrıs Manşet Özel Haber
Evrim Kamalı
 Ercan’dan ülkemize giriş yapmak isterken üzerine narkotik detektör köpeğinin tepki vermesi sonucunda üzerinde yapılan aramada uyuşturucu madde bulunan zanlı Cem Şahin tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis çavuşu barış duman olayla ilgili bulguları aktardı. Duman, huzurda bulunan zanlı Cem Şahin’in 16 Kasım tarihinde saat 21.00 raddelerinde ülkemize giriş yapmak istediği esnada devriye gezen Narkotik detektör köpeği tarafından tespit edildiğini ve üzerinde yapılan aramada giymekte olduğu montun cebinde yaklaşık 2 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi.

Polis çavuşu zanlının olayın akabinde gönüllü ifade verdiğini ve suçunu kabul ettiğini ancak tasarrufunda bulunan maddenin tahlil sonuçlarının henüz çıkmaması üzerine soruşturmanın tamamlanmadığını belirtti. Polis ayrıca zanlının vermiş olduğu ifadesinin de teyit ve tekzibinin yapılacağını bu nedenle 3 gün süre ile soruşturma maksatlı tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.