Ercan Zanlıları Teminata Bağlandı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Ülkemize Ercan Devlet Hava alanından tasarruflarındaki uyuşturucu maddeler ile gelen zanlılar Mustafa Kemal Tekin ve Aleksandr Ayrapetov teminata bağlanmak üzere bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğünde görevli polis çavuşu Barış Duman olaylarla ilgili bulguları katardı. Duman huzurda bulunan zanlılar Mustafa Kemal Tekin ve Aleksandr Ayrapetov 1 er saat ara ile ülkemize Ercan’dan geldiğini zanlı Tekin’in tasarrufunda yaklaşık 2 gram hintkeneviri ve 4 adet hap bulunduğunu, zanlı Ayrapetov’un ise tasarrufunda yaklaşık 1 gram hintkeneviri bulunduğunu söyledi. Polis çavuşu Barış Duman zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını, zanlı Tekin’in turist statüsünde olduğunu zanlı Ayrapetov’un ise öğrenci olduğunu belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Yargıç Gökhan Asafoğulları zanlıların ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışlarının yasaklanmasını. Haftada 3 gün en yakın polis karakoluna ispat-i vücut etmelerine ayrıca zanlı Mustafa Kemal Tekin’in 8 bin TL zanlı Aleksandr Ayrapetov’un ise 7 bin TL nakdi teminat yatırması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.