ERCAN’DA KORKUNÇ KAZA! HAKİMİYETİNİ KAYBETTİ 4 KİŞİYE ÇARPTI

Ercan Havaalanı’nın park yerinde dün sabahın erken saatlerinde akıllara durgunluk veren bir trafik kazası meydana geldi. Okul otobüsünün çarpması sonucu 4 üniversite öğrencisi yaralandı.

Ercan Havaalanı’nın otoparkı içerisinde dün sabah saatlerinde meydana gelen kazada 22 yaşındaki Zindaba Mvanza Phır, 23 yaşındaki Milikain Kaptain Sibanda, 21 yaşındaki Rahima Sarifova ve 22 yaşındaki Batıkan Güngör Çağıran yaralandı. Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre kaza; Ercan Havaalanı’nın otoparkında dün sabah saat 07.30 sıralarında 50 yaşındaki Hasan Kılıvan’ın direksiyon hakimiyetini kaybederek yönetimindeki NA125 plakalı otobüs ile kaldırım üzerindeki standa çarpması sonucu meydana geldi.
Kazanın meydana geldiği esnada stant içerisindeki bankta oturan 22 yaşındaki Zindaba Mvanza Phır, 21 yaşındaki Rahima Sarifova, 22 yaşındaki Batıkan Güngör Çağıran ve 23 yaşındaki Milikain Kaptain Sibanda isimli üniversite öğrencileri yaralandı.

Üçü taburcu oldu biri hala hastanede
Kazazedelerden Milikain Kaptain Sibanda ve Zindaba Mvanza Phır Lefkoşa’da faaliyet gösteren özel bir hastaneye götürülürken Rahima Sarifova ve Batıkan Güngör Çağıran Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne götürüldü.
Zindaba Mvanza Phır, Rahima Sarifova ve Batıkan Güngör Çağıran, olay yerine çağrılan ambulans ile götürüldükleri hastanede yapılan tedavilerinin ardından taburcu oldu.
Kaza neticesinde sol bacağında 12 santimetrelik bir yırtık oluşan Milikain Kaptain Sibanda’nın hastanedeki tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Polis olay ile ilgili soruşturma başlattı, otobüs şoförü 50 yaşındaki Hasan Kılıvan hakkında yasal işlem başlatıldı.

Kaynak : Havadis - Duygu ALAN