Tanık kürsüsü tahkikat memurunun

Evrim Kamalı

KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da 19 Şubat tarihinde üç farklı işyerine eş zamanlı olarak kundaklaması ile ilgili olarak tutuklu bulunan sanıklardan Mahmut Selkar’ın ilk tahkikat duruşmasına dünde devam edildi. Yargıç Murat Soytaç huzurunda gerçekleşen dünkü duruşmada ilk iddia makamı mahkemeye tanık olarak tahkikat memuru Öjen Açıkada’yı dinletti.

Tanık Açıkada mahkemede 19 Şubat 2016 tarihinde devraldığı tahkikat ile ilgili yürütmüş olduğ çalışmaları mahkemeye anlattı. Öjen Açıkada öncelikle olayların gerçekleştiği bölgelerde ekip olarak incelemelerde bulunduklarını birçok kamera kaydı ve emare aldıklarını belirtti.


BAHÇECİLER'İN ZANLILARLA GÖRÜŞMELERİ VAR

Onlarca sayfalık telefon dökümü...

Kundaklama olayının tahkikat memuru Öjen Açıkada, ''Enver Bahçeciler'in cep telefonunun görüşme detayları incelendi. Enver Bahçeciler'in 17 Şubat'ta Bülent Gezer, Yonca Şenyiğit, Mustafa Kaya, Mahmut Selkar ve İzzet Colayır ile sık sık görüşmeleri olduğu tespit edildi.'' diyerek onlarca sayfalık telefon dökümünü mahkemeye sundu.

Açıkada yürütülen soruşturma kapsamında ve ifadeler ışığında sanıklara ulaşıldığını sanıkların telefonlarının telefon operatörlerinden dökülerinin temin edildiğini belirterek mahkeme toplamış olduğu emareleri sunmaya başladı.

Açıkada ayrıca yürütülen soruşturma kapsamında azmettirici olduğundan şüphelenilen ve yurtdışında olduğu öğrenilen Enver Bahçeciler aleyhine de tutuklama emri çıkartılmasını sapladığını belirtti.

Tanık Öjen Açıkada’nın şahadetinin teknik yanlarının olması ve her emarenin ayrı sunulmasının da söz konusu olmasından ötürü Yargıç Murat Soytaç mesai saatinin dolmasını göz önünde bulundurarak tanığın şahadetine devam etmesi için davayı 25 Ağustos tarihine erteledi.

Mahkeme ayrıca tutuklu bulunan sanıklar Evren Baysal, Eren Baysal, Ozan Ögeyik ve Âdem Bağlars’ın tahkikat duruşmalarını ise yine ertelendi.