Ehliyetsiz sürücü kaza yaptı

Ehliyetsiz 17 yaşındaki genç kaza yaptı

Plakası tespit edilemeyen motosikleti dikkatsizce kullanan 17 yaşındaki genç, kaza geçirdi. Hafif yaralanan gencin ehliyeti de yok.

Lefkoşa Şehit Mustafa Ahmet Rusa Caddesi'nde, önceki gece saat 00:15'te görenleri hayrete düşüren bir kaza meydana geldi. Plakası tespit edilemeyen motosikletini dikkatsizce kullanan ve ehliyeti olmadığı ortaya çıkan 17 yaşındaki Cengiz Han Topacık, motosikletinin hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak kaza yaptı. 

Tabelanın altında kaldı

Kaldırım taşından çevrilmiş adacığın üzerinde bulunan Lefkoşa belediyesi'ne ait yön tabelasına çarpan Topacık, kırılan 50-60 kilogram ağırlığında olan tabelanın altında kaldı. 

Yürekleri ağza getiren kazayı görenler vakit kaybetmeden yaralı gencin yardımına koştu. 

Gördü tanıkları, yardıma koşanlar tarafından tabelanın altından çıkarılan gencin kaza sonrasında kısa süreli şok yaşadığını belirterek, daha sonra hasar gören motorunu bulunduğu yerden alarak 50 metre uzaklıktaki bir binanın yanına götürdüğünü söyledi.

Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan sürücü olay yerine çağırılan ambulans ile Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sürücü tedavisinin ardından taburcu oldu. 

Kazayla ilgili olay yerine giden Lefkoşa Trafik Şube ekipleri, kaza mahallinde incelemelerde bulundu.


Kıbrıs