Kasım 2019 ayı içerisinde ucuzluk pazarlarından tanesi 9 TL ye aldığı ürünleri duty free shop’dan aldığını beyan ederek fahiş fiyata satan ve KKTC de turist statüsü altında bulunan Turhan Deringöl isimli şahıs şikâyet üzerine tespit edilerek 19.11.19 tarihinde tutuklanmıştı.

Zanlı 20.11.2019 tarihinde, dolandırmak maksadıyla sahtekârlıkla para temini suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak hakkında önce 2 gün, 22.11.19 tarihinde de 5 gün olmak üzere toplam 7 gün süreyle tutukluluk emri temin edilmişti.

Zanlı bugün yeniden mahkemeye çıkarılarak ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadıyla hükümsüz tutuklu olarak bir ay süreyle merkezi cezaevine gönderildi.

İddia makamı adına mahkemede şahadet veren polis memuru Şükrü Hafız olgularla ilgili olarak mahkemeye anımsatmada bulundu. Hafız şahadetinde zanlının Kasım 19 ayı içerisinde kendisini İzmir’ de bir hava limanının duty free shop’ unda çalışan birisi olarak tanıtarak ucuzluk pazarlarından tanesini 9 TL den satın aldığı 2 adet parfüm ile bir adet kol saatini duty free den alınmış orijinal ürün olarak belirterek Gazimağusa’ da N.M isimli bayana 400 TL karşılığı satmak suretiyle sahtekârlıkla para temin ettiğini aktardı.

Meselenin basında duyulması üzerine şikâyetçi sayısında artış olduğuna değinen Hafız, Gazimağusa’ dan N.M ‘ye ilaveten S.Y ve İ.K’ nin, Lefkoşa’dan da H.R ve M.K’ nin zanlı aleyhinde şikâyetçi olduklarını belirtti. Zanlının 10 adet parfüm, 5 adet saat ve 1 adet gözlük karşılığında dolandırmak maksadıyla 5 şikâyetçiden toplam 2350 TL sahtekârlıkla para temin ettiğini söyleyen Hafız zanlının gönüllü ifadesinde ve kendisine okunan yazılı dava tebliğinde suçunu kabul ettiğini aktardı.

KKTC’de turist statüsü altında bulunan zanlının bu aşamada tahkikata etki etme olanağı bulunmadığına değinen Hafız zanlının yurt dışına kaçma olasılığı bulunması nedeniyle hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, turist statüsü altında olan ve KKTC’ de hiçbir bağlantısı olmayan zanlının ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadıyla hükümsüz tutuklu olarak ve her hâlükârda bir ay’ ı geçmeyen süre merkezi cezaevine gönderilmesi yönünde emir verdi.  (MHA)