Devleti maskara etti!...

Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Hasta olduğu gerekçesiyle hakkında verilen tutukluluk süresini hastanedeki özel odasında geçiren Bulut Akacan, tedavi olmayı reddediyor üstelik artık mahkemeye de çıkmıyor !... 35 yaşındaki şehir eşkıyası Bulut Akacan Devletle dalga geçiyor ve ne tedavi oluyor ne de mahkemeye gidiyor ...

Hükümet Bulut Akacan'a söz geçirmeyerek devletin otoritesini sarsmaya , son kale yargı ve adaletin güvenirliliğini erozyona uğratmaya devam ediyor. Bulut Akacan dün Girne Kaza Mahkemesinde gerçekleşen duruşmaya hasta olduğu gerekçesiyle rapor göndererek katılmadı.

Girne’de meydana gelen iş insanı Bulut Akacan, Vasıf Kurbanov ve Orçun Özorçun’un zanlıları olduğu vahim zarar ve ciddi darp meselesiyle ilgili olarak, dün Girne Kaza Mahkemesinde görülecek teminat duruşması, 15 Ocak’a ertelendi. Erteleme nedeni zanlılardan Bulut Akacan ’ın kalp krizi geçirme riski olması nedeniyle mahkemeye çıkamayacağını içeren sağlık kurulu doktor raporu oldu.

Vahim zarar ve ciddi darp meselesinin diğer 2 zanlısı Vasıf Kurbanov ve Orçun Özorçun ise sabah saatlerinde mahkemeye getirildi.

Mahkemede, Zanlı Bulut Akacan’ın Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Sağlık Kurulundan aldığı rapor mahkemeye sunuldu.

Savcı Emine Taşkın, sağlık kurulu raporu çerçevesinde duruşmaya çıkmayan zanlılardan Bulut Akacan’ın teminat duruşmasının tehir edilmesini talep etti.

Zanlı avukatları Fuat Emirtaneoğlu ve Yusuf Tekinay da, müvekkilleri Bulut Akacan ile teminat konusunda herhangi bir görüşme yapamadıklarını belirterek, tehir talebine itirazda bulunmadı.

Girne kaza Mahkemesi Yargıcı Meltem Dündar da, her 3 zanlının aynı suçlara iştirak ettiğini anımsatarak, bu durumda, zanlıların teminat koşullarının ayrı ayrı değil, bir arada değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Dündar, Bulut Akacan’ın teminat duruşmasında hazır olmaması sebebiyle diğer 2 zanlının da teminat duruşması yarına ertelendi.