Kamalı Haber

Narkotik ekiplerinin Demirhan’da bir araca gerçekleştirdiği operasyonda uyuşturucu madde bulunması üzerine tutuklanan zanlılar Nihat Arbak, Osman Özbayır, Yusuf Ayter, Hüseyin Atatüre ve kendilerine uyuşturucu maddeyi sattığı tespit edilen zanlı Fırat Deniz tutuklanarak teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede yeminli şahadet veren Polis memuru Cemal Ramiz, zanlıların Kanunsuz Uyuşturucu Madde Sentetik Canabinoid ithal, alma, tasarruf ve verme suçlarından methaldar olduklarını belirtti. Ramiz, 10.04.2020 tarihinde saat 17.50’de Lefkoşa - Mağusa anayolu üzeri, Demirhan’da Demirhan Polis Karakolu ile Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğünde görevli bir polis ekip tarafından Zanlı-2 Osman Özbayır’ın kullandığı Zanlı-1 Nihat Arbak, Zanlı-3 Yusuf Ayter ve Zanlı-4 Hüseyin Atatüre’nin yolcu olarak bulunduğu NM 541 plakalı salon araç içerisinde huzurlarında yapılan kontrolde zanlıların tasarruflarında yaklaşık 4 gram ağırlığında Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile içerisinde tütün ile karışık Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan ucu yanık sarma bulunarak emare alınıp, tüm zanlıların tutuklandığını söyledi. Ramiz, mesele ile ilgili olarak yapılan soruşturmalarda zanlıların tasarrufunda bulunan söz konusu maddeyi ayni gün Lefkoşa’da, zanlı-5 Fırat Deniz’den 800 TL karşılığında aldıklarının tespit edildiğini belirtti. Ramiz, ayni gün zanlı-5 Fırat Deniz’in Yenişehir-Lefkoşa’da bulunan ikametgâhında mahkeme emri ile huzurunda yapılan Zanlı-5’in tasarrufunda yaklaşık 15 gram ağırlığında Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare alınmış olup Zanlı-5’in de tutuklandığını söyledi. Ramiz, zanlı Fırat Deniz’in konu maddeleri 9 Nisan 2020 tarihinde aranan biz şahıs aracılığıyla Güney Kıbrıs’ta ithal ettiği ve Haspolat’ta teslim aldığının belirlendiğini belirtti. Ramiz, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Şevket Gazi zanlıların ileride görüşülecek davalarında hazır olmalarını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışlarının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis kara koluna ispati vücutta bulunması ve her zanlının 75 bin TL değerinde kefalet senedi imzalamasına emir verdi. Yargıç Gazi ayrıca zanlı Fırat Deniz için KKTC vatandaşı muteber 1 kefilin 100 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.