13.11.19 tarihinde Gazimağusa’da bir öğrenci yurdu önünde karşılaştığı eski kız arkadaşı S.K ye hitaben “ davaları geri çekmezsen daha çok kötü şeyler olacak” diyerek şiddet tehdidinde bulunan Mustafa Zorba derdest emri gereğince aynı gün tespit edilerek tutuklandı.

Zanlı bugün 14.11.19 tarihinde teminat maksatları bakımından Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarıldı. İddia makamı adına mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru İbrahim Gökova olgularla ilgili mahkemeye bilgi verdi. Gökova şahadetinde 13.11.19 tarihinde Gazimağusa’da,  zanlının arabası ile seyahat etmekte olduğu esnada, bir öğrenci yurdunun önünde arabası ile durmakta olan ve şikâyetçi S.K ‘nin oğlu olan E.H’ yi görmesi üzerine konuşmak maksadıyla yanında durduğunu aktardı. E.H ile konuşmakta olduğu bir esnada, öğrenci yurdunda çalışan müştekinin yanlarına gelmesi ve önceden aralarında husumet olması nedeniyle zanlının müştekiye hitaben “davaları geri çekmezsen daha çok kötü şeyler olacak” diyerek şiddet tehdidinde bulunduğunu belirtti. Şikâyet üzerine aleyhinde derdest müzekkeresi temin edilen zanlının aynı gün tespit edilerek tutuklandığını söyleyen Gökova zanlıya yazılı dava tebliğ edildiğini ve zanlının suçlamaları kabul etmeyip ben böyle bir şey söylemedim beyanında bulunduğunu aktardı.

Zanlının eski kız arkadaşı olan müşteki ile aralarında husumet olduğu ve 21.09.19 tarihinde müştekiye karşı işlemiş olduğu özel hayatın gizliliğine aykırı suçtan dolayı aleyhine dava getirilen zanlının 24.10.19 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde 288/19 sayılı emirle teminata bağlandığını belirten Gökova, KKTC vatandaşı olan zanlının ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadıyla teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler zanlının KKTC haricine çıkışını men ederek kimlik, pasaport ve seyahat belgelerini polise teslimi, 5000 TL nakdi teminat yatırması ve KKTC vatandaşı muteber bir şahsın imza edeceği 50000 TL şahsi kefalet senedi karşılığında serbest kalması yönünde emir verdi. (MHA)