29.05.20 tarihinde saat 07.00 raddelerinde, Gazimağusa’ da eski kız arkadaşı S.S’nin ikametgâhına giderek adı edilenin kalçalarını sıkmak, yüzüne tokat atmak ve banyo odasına hasar verdikten sonra kendisine engel olup dışarı çıkarmak isteyen A.M.M.Y ve O.M.A.A isimli şahıslara hitaben “hepinizi öldürecem, gebertecem “ diyerek şiddet tehdidinde bulunan Ürdün uyruklu Khalil Musa Khalil Afeneh (E-23) şikayet üzerine 01.06.20 tarihinde tespit edilerek tutuklandı.

Zanlı bugün 01.06.20 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde cinsel saldırı, kasti hasar, ciddi darp, mülke tecavüz ve kadına şiddet kullanmaya teşebbüs suçlamasıyla yargıç huzuruna çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edildi.

Bugünkü tutukluluk duruşmasında iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Fırat Kızıltunçlar meselenin tahkikatını yürüten PÇ Erdal DAL’ ı tanık olarak çağırdı. PÇ Dal yemin altında verdiği şahadetinde, 29.5.20 tarihinde saat 07.00 raddelerinde eski kız arkadaşı müştekinin evine giden zanlının müştekinin kalçasını sıkıp cinsel saldırıda bulunduktan sonra yüzüne tokat atmak suretiyle darp ettiğini söyledi. Zanlının daha sonra banyo oda kapısının kolunu ve camlarını kasten ve kanunsuz olarak kırıp hasara uğrattığını, o esnada ikametgâhta bulunan ve  kendisini engelleyerek ikametgah dışına çıkarmaya çalışan A.M.M.Y ve O.M.A.A isimli şahıslara hitaben  “hepinizi öldürecem, gebertecem” demek suretiyle şiddet tehdidinde bulunduğunu belirten PÇ Dal zanlının şikayet doğrultusunda 01.06.20 tarihinde tutuklandığını söyledi.

Meselenin yeni olduğuna, kamera görüntülerinin ve ifadelerin henüz alınamadığına dikkat çeken PÇ Dal, tahkikatını salimen yürütebilmek maksadıyla zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönüne emir verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)