Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lefkoşa’da meydana gelen cinsel taciz meselesine methaldar olarak tutuklanan zanlı H.D teminat talebi ile yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Nazmi Doğan olayla ilgili bulguları aktardı. Doğan 17 Nisan 2020 tarihinde saat 11.00 raddelerinde Lefkoşa’da, Lefkoşa’da zanlı H.D’nin kullanımındaki DZ 713 plakalı Fiat Tipo marka salon araç ile beraberinde yolcu olarak bulunan müşteki L.O ile Haspolat çemberinden Hamitköy çemberi istikametine doğru seyrederken kullandığı aracı söz konusu yol üzerinde bulunan toprak yoldan içeriye çekerek müştekinin rızası dışında ilk önce erkeklik organını çıkarıp cinsel tacizde bulunduktan sonra müştekinin vücudunu elleri ile okşayarak cinsel tacizde bulunduğunu söyledi. Polis, müştekinin şikâyetini geri çektiğini belirterek, davalarında hazır olabilmesi için mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmalarını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Hale Dağlı, zanlının ileride görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunması ve 50 bin TL değerinde şahsi kefalet senedi imzalamaları koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.