Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lefkoşa’da meydana gelen Cinsel Saldırı, Cinsel Tecavüze Teşebbüs ve Darp suçlarına methaldar olan zanlı E.U teminat talebi ile yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet vere polis memuru Ayça Soykara, olayla ilgili bulguları aktardı. Soykara huzurda bulunan zanlı E.U’nun 17 Nisan 2020 tarihinde Lefkoşa'da meydana gelen Cinsel Saldırı, Cinsel Tecavüze Teşebbüs ve Darp Suçlarına methaldar olduğunu söyledi. Polis zanlının 17 Nisan 2020 tarihinde saat 14.50 raddelerinde Haspolat’ta Belediye Evleri apartmanlarında bulunan kendisine ait ikametgâhın yatak odası içerisinde partneri N.M’nin bacak aralarını adı edilenin arzusu hilafında elleri ile okşamak sureti ile cinsel saldırıda bulunmuş, akabinde zanlı ayni gün saat 20.30 raddelerinde, kendi evine gitmek için konu ikametgâhtan ayrılan müştekiyi takip ederek Lefkoşa Haspolat Çemberi yakınında bulunan alt geçitte kendisi ile cinsi münasebette bulunmayı kabul etmeyen müştekiyi sağ eli ile göğsünden itip yüzüne üç dört kez tokat atıp yere düşürdükten sonra sırt üstü yerde yatan müştekinin ağzına cinsel organını sokmaya çalışıp cinsel tecavüze teşebbüs ettiğini söyledi. Polis müştekinin olay yerinden kaçarak polisten yardım istediğini ve akabinde zanlının aleyhinde Lefkoşa Kaza Mahkemesinden derdest emri temin edilerek tutuklandığını mahkemeye aktardı. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini ayrıca zanlı aleyhine 20 Nisan tarihinde aleyhine 23 Ekim 2019 tarihinde Haspolat’ta başka bir şahsa karşı işlenen cinsel saldırı suçu ile ilgili olarak da yeni bir şikâyet yapıldığını bu yönde de tahkikatın tamamlandığını belirterek zanlının davalarında hazır olması için mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını  talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu,  zanlının ileride görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, iki haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunması ve KKTC muteber bir kefilin 100 bin TL değerinde şahsi kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.