45 günü aşmamak kaydıyla cezaevine gönderildi

Eski kız arkadaşı S.S’ nin ikametgâhına giderek iki eli ile kalçalarını sıkmak, edep yerini ellemek,yüzüne tokat atmak ve banyo odasına hasar verdikten sonra kendisine engel olup dışarı çıkarmak isteyen A.M.M.Y ve O.M.A.A isimli şahıslara hitaben “hepinizi öldürecem, gebertecem, beni tanımazsının, daha sonra görüşeceğiz “ diyerek şiddet tehdidinde bulunan Ürdün uyruklu Khalil Musa Khalil Afeneh (E-23) şikayet üzerine 01.06.20 tarihinde tespit edilerek tutuklanmıştı.

Zanlı bugün 04.06.20 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde cinsel saldırı, kasti hasar, ciddi darp, mülke tecavüz ve kadına şiddet kullanmaya teşebbüs suçlamasıyla yargıç huzuruna çıkarılarak ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla teminata bağlandı. Belirlenen teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı 45 günü aşmamak kaydıyla merkezi cezaevine gönderildi.

Teminatı ödeyemedi cezaevine gönderildi

Bugünkü teminat duruşmasında, iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Fırat Kızıltunçlar meselenin tahkikatını yürüten polis memuru Abdülkadir Gildir’ i tanık olarak çağırdı. Polis memuru Gildir yemin altında verdiği şahadetinde, 29.5.20 tarihinde saat 00.00 – 07.00 arasında eski kız arkadaşı müştekinin evine giden zanlının müştekinin kalçasını elleriyle sıkıp edep yerini ellemek suretiyle cinsel saldırıda bulunduktan sonra yüzüne tokat atmak suretiyle darp ettiğini söyledi. Zanlının daha sonra banyo oda kapısının kolunu kırıp 80 TL, duş kabininin de atom camını kırmak suretiyle 1500 TL hasara uğrattığını, o esnada ikametgâhta bulunan ve  kendisini engelleyerek ikametgah dışına çıkarmaya çalışan A.M.M.Y ve O.M.A.A isimli şahıslara hitaben “ hepinizi öldürecem, gebertecem, beni tanımazsınız, daha sonra görüşeceğiz ” demek suretiyle şiddet tehdidinde bulunduğunu belirten polis memuru Gildir zanlının şikayet doğrultusunda 01.06.20 tarihinde tutuklandığını söyledi.

Zanlı aleyhine başlatılan tahkikatın tamamlandığına değinen Gildir, KKTC de öğrenci statüsü ile bulunmakta olan zanlının ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla teminata bağlanmasını talep etti.

Teminatı ödeyemeyen zanlı cezaevine gönderildi

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının KKTC haricine çıkışını men ederek 6000 TL nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber bir şahsın 50000 TL şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün polise ispat-ı vücut etmesi şartıyla serbest kalması yönünde emir verdi. Zanlının şartları yerine getirememesi halinde, yerine getirinceye değin ve her hâlükârda 45 günü aşmamak kaydıyla hükümsüz tutuklu olarak merkezi ceza evine gönderilmesi yönünde de emir verdi.

Belirlenen şartları yerine getiremeyen zanlı ödeyinceye değin ve her halukarda45 günü aşmamak kaydıyla hükümsüz tutuklu olarak merkezi ceza evine gönderildi. (MHA)