Urhan cezaevinde bekleyecek

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Gönyeli’de aralarında çıkan tartışma neticesinde eşinin korkarak balkondan kaçmaya çalıştığı sırada yaklaşık 7 metreden düşmesine ve daha sonra yapılan tedavilere rağmen ölmesine sebep olan zanlı Serdal Urhan aleyhinde başlatılan soruşturmanın tamamlanması üzerine teminata bağlanmak üzere mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Müfettiş Muavini Durmuş Aydın olayla ilgili bulguları aktardı. Aydın huzurda bulunan zanlı Serdal Urhan’ın 7 Ağustos tarihinde, saat 23.00 sıralarında, Gönyeli’de Anamurlu Kurt Ali Sokak üzerinde bulunan ikametgâhlarında eşi Nilgün Uruhan ile telefonuna gelen mesajdan dolayı tartıştıkları sırada, adı edileni darp edip telefonunu kırdığını söyledi. Aydın zanlının kendisinden korkarak balkona kaçan eşinin peşinden gittiğini ve balkon kapısını kırdığını bu esnada eşinin balkondan düşerek olayın akabinde yoğun bakımda hayatını kaybettiğini söyledi. Müfettiş Muavini Aydın zanlı aleyhinde adam öldürme, ağır yaralama ve ciddi darp suçundan tahkikat başlatıldığını belirtti. Aydın zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve işlemiş olduğu suçun ciddi bir suç olduğunu belirterek davaları görüşülünceye değin 3 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı avukatı Hasan Yücelen sanığın adam öldürme suçunu işlemediğini söyleyerek tutuksuz yargılanmasını talep etti ve sanığa kefil olması muhtemel iki kişiyi mahkemeye dinletti.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadet ve beyanları değerlendirerek zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile 20 gün süre ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine emir verdi.