Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Girne-Çatalköy’de garson olarak çalıştığı otelin spa bölümüne gelen müşterinin soyunma odasına bıraktığı pantolonun cebinden parasını çalan Kırgızistan uyruklu Pakhrıdın Uulu hakkındaki soruşturma tamamlandı. Çaldığı parayı borcuna karşılık bir arkadaşına veren zanlı bugün teminat için Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, Çatalköy’de faaliyet gösteren bir otelde çalışan zanlının, 8 Ekim saat 14.20-16.40 sıralarında otelin spa bölümünde erkek soyunma odasında A.S.A isimli müşterinin dolaba koyduğu pantolonun cebinde bulunan 700 dolar parayı çaldığını söyledi. Polis, 10 Ekim tarihinde yapılan soruşturma kapsamında güvenlik kamerası görüntülerinin incelendiğini, zanlının soyunma odasına girip çıktığını tespit ettiklerini açıkladı. Zanlının 10 Ekim tarihinde otelde tespit edilerek gözaltına alındığını kaydeden polis, zanlının gönüllü ifade verip 700 dolar parayı çaldığını ve borcuna karşılık bir arkadaşına verdiğini itiraf ettiğini belirtti. Zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme, bir kefilin 20 bin TL tutarında kefalet senedi imzalaması, zanlının 30 bin TL tutarında şahsi kefalet senedine imza atması ve yurt dışına çıkış yasağı şartları ile tutuksuz yargı kararı verdi. Ancak kefil bulamayan zanlı cezaevine götürüldü.