Cezaevine Gönderildi
Alkollü araç kullandığı için sürüş ehliyetine el konulan zanlı, alkol tesiri altında trafik kazası yaptı


Alkollü olduğu gerekçesiyle birkaç gün önce sürüş ehliyetine polis tarafından el konulan 26 yaşındaki zanlı Yunus Karaca, “yasak dinlemedi” ve alkol tesiri altında trafiğe çıkınca kaza yaptı. Girne’de yolun kenarında park halinde bir araca arkadan çarpan Yunus Karaca yönetimindeki araç, zincirleme kazaya neden oldu. Kaza sonucu 4 araçta toplam 16 bin 500 TL maddi hasar meydana geldi. Zincirleme kazada hafif yaralanan bir kişiye ise 22 dikiş atıldı.
Hakkında yürütülen polis soruşturması tamamlanan Yunus Karaca, ileride yargılanacağı davalarında hazır olmasının sağlanabilmesi için dün mahkemeye çıkarıldı.
Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi’nde görevli Ozan Özder, zanlının “Sürüş ehliyetsiz”, “Sigortasız” ve “Tehlikeli ve dikkatsiz sürüş” suçlarından methaldar olduğunu söyledi. Polis memuru Özder, zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirterek, ileride yargılanacağı davalarında hazır olmasının sağlanabilmesi için uygun bir teminata bağlanmasını istedi.
Savcı Mustafa Atakara, alkollü olduğu gerekçesiyle daha önce sürüş ehliyetine el konulan zanlının ileride görülecek davalarında hazır olmasının sağlanabilmesi için 20 gün süreyle cezaevine gönderilmesini istedi. Ceza Davaları Yargıcı Fügen Ulutekin, talep edilen süreye emir verdi.

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi