Hap zanlıları cezaevinde bekleyecek

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

 Ercan Havaalanından ülkemize tasarruflarındaki uyuşturucu haplarla gelen zanlılar İsmail Sargın ve Sacide Korkman teminata bağlanmak üzere bugün mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Cemal Ramiz olayla ilgili bulguları aktardı. Ramiz huzurda bulunan zanlılar İsmail Sargın ve Sacide Korkman'ın ülkemize 29 Eylül tarihinde saat 16.00 raddelerinde Ercan Havaalanından giriş yaptıkları esnada zanlı Sargın'ın tasarrufundaki çanta içerisinde yapılan aramada 1 adet içerisinde uyuşturucu madde olan elle sarılmış sigara ile 18 adet mdma türü uyuşturucu haplar bulunduğunu söyledi. Polis mesele ile ilgili yürütülen ileri soruşturmanın tamamlandığını ve zanlıların ülkemizde hiçbir yasal bağı bulunmadığını belirterek uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların ilerde görüşülecek davalarında hazır olmalarını sağlamak maksadı ile 1 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemelerine emir verdi.