Cebindeki 4 bin TL’yi zorla aldılar…

Gamze PİR BAYKUR

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Mağusa’da 67 yaşındaki adamı konuşmak için ormanlık alana götüren ve müştekinin cebinden zorla 4 bin TL’yi alarak soygun suçu işleyen Kezban Ünsol ile Behiye Bilgiç tutuklandı…

Mağusa’da 67 yaşındaki Mustafa Şemmedi’yi araçlarına alarak konuşmak için ormanlık alana götüren ve burada müştekinin cebindeki 4 bin TL’yi zorla alarak soygun suçunu işledikleri ileri sürülen Kezban Ünsol ile Behiye Bilgiç tutuklandı. “Soygun” ve “Kasti hasar” suçlarıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Ünsol ile Bilgiç aleyhine 3’er günlük tutukluluk süresi temin edildi.

Önce ceketinin düğmelerini kopardılar, sonra parasını gasp ettiler…

Meselenin tahkikat memuru, zanlı Kezban Ünsol ile Behiye Bilgiç’in 14 Ocak 2019 tarihinde sohbet edeceklerini söyleyerek kullanımlarında bulunan araç ile Mustafa Şemmedi’yi Gülseren Askeri Gazinosunun yanındaki ağaçlık alan götürdüklerini söyledi. Zanlıların burada müştekinin giymekte olduğu ceketin düğmelerini kopartarak kasti hasara uğrattıklarını belirten tahkikat memuru, zanlıların daha sonra müştekinin ceketinin cebinde bulunan 4 bin TL parayı zorla alıp soygun suçunu işlediklerini açıkladı. Tahkikat memuru, ayni gün zanlıların tespit edilerek tutuklandığını belirterek, zanlı Ünsol’un gönüllü ifade verdiğini ve suçunu itiraf ettiğini açıkladı. 15 Ocak 2019 tarihinde ise zanlıların evinde arama yapıldığını söyleyen tahkikat memuru, zanlı Ünsol’un evinde yapılan aramada 1400 TL para bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını ifade eden tahkikat memuru, zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Tutuklu kalacaklar…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan, zanlı Kezban Ünsol ile Behiye Bilgiç’in tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.