Mazeretin böylesi görülmedi

Çantasını kendisinden izinsiz kullanan oda arkadaşını kolundan bıçakla yaralayan Kamerun uyruklu öğrenci Clovis Eyap Belinga (E-24) şikayet üzerine tutuklandı ve 2.6.20 tarihinde çıkarıldığı mahkemede ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla teminata bağlanarak serbest kaldı.

Gazimağusa kaza mahkemesinde görüşülen bugünkü teminat duruşmasında iddia makamını temsilen savcı Hasan Boşnak hazır bulundu ve polis memuru Kemal Onbaşı’ yı tanık olarak dinletti. Onbaşı yemin altında verdiği şahadette bulgularla ilgili mahkemeye bilgi vermek surette anımsatmada bulundu. Şöyle ki zanlının 30.05.20 tarihinde saat 02.35 raddelerinde Gazimağusa’ da, ikametgâhları içerisinde, izinsiz çantasını kullandığı gerekçesiyle tartıştığı Kamerun uyruklu ev arkadaşı J.T.A’ yı toplam uzunluğu 33 cm, ağız uzunluğu 21 cm olan bıçakla kolundan yaraladığını söyleyen Onbaşı, şikâyet üzerine aynı gün zanlının tutuklandığını, olayda kullanılan siyah saplı bıçağın emare alındığını belirtti.

Zanlının ayni gün Gazimağusa kaza mahkemesine çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edildiğine değinen Onbaşı, bu süre içerisinde yapılan tahkikatla ilgili bilgi aktardı. Zanlının kendisine okunan yazılı dava tebliğini kabul etmediğini, olay esnasında yaralanan müştekinin tedavisinin evde devam ettiğini söyleyen Onbaşı olayla ilgili zanlının “ kazayla oldu “ beyanı olduğunu belirtti.

Müşteki şikâyetini geri çekti

Polis memuru Kemal Onbaşı savcı Hasan Boşnak’ın sorusu üzerine, zanlı ile birlikte aynı evde kalan ve bir üniversitede öğrenim gören 23 yaşındaki müştekinin bir gün önce şikâyetini geri çektiğini ve bu yönde yazılı bir ifade verdiğini belirtti. Olayla ilgili tahkikatın tamamlandığına değinen Onbaşı ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla zanlının uygun görülecek şartlarda teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler zanlının davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla KKTC haricine çıkışını men ederek kimlik, pasaport ve seyahat belgelerinin polise teslimi, 3000 TL nakdi teminat yatırması ve haftada bir gün polise ispat-ı vücut etmesi şartıyla serbest kalması yönünde emir verdi. (MHA)