Küçük Emre’nin ölümüne neden olan Canlısoy teminata bağlandı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Akdeniz köyünde meydana gelen kazada 5 yaşındaki Emre Ergün’e çarparak ölümüne neden olan araç sürücüsü Salih Canlısoy bugün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Polis çavuşu Ahmet Yurt, 22 Temmuz akşam saat 20.00 sıralarında Akdeniz köyünde meydana gelen trafik kazasında zanlı Salih Canlısoy’un kullanımındaki JU706 plakalı kamyon ile Atatürk caddesindeki toprak yolda bisikleti ile seyreden 6 yaşındaki Emre Ergün’e çarptığını ve üzerinden geçtiğini söyledi. Yurt, zanlının ağır yaralanan Emre Ergün’ü hastaneye götürmek amacı ile aracına bindirdiğini, Tepebaşı civarına geldiğinde ambulansın yaralıyı aldığını ancak hastaneye yetişemeden Emre’nin yaşamını yitirdiğini belirtti. Zanlının kazadan sonra tutuklandığını ve 2 gündür polis hücresinde tutulduğunu kaydeden polis, soruşturmanın zanlının etki edebileceği kısmının tamamlandığını belirterek teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Musa Avcıoğlu zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, haftada bir gün polise giderek imza atması, 5 bin TL nakdi teminat yatırması ve bir kefilin 50 bin TL tutarında kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.