Hırsızlık Zanlıları Teminata Bağlandı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

  Lefkoşa’da bir inşaattan binlerce liralık iş malzemesi çalıp internet üzerinden satmaya çalıştıkları esnada tespit edilerek tutuklanan inşaat taşeronu Salih Necati ve Ziver Kırmızıgil, hakkındaki polis soruşturması tamamlandı. Zanlılar bugün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Öjen Açıkada olduları aktardı. Açıkada, Salih Necati ve Ziver Kırmızıgil’in 2 Aralık tarihinde, Mehmet Yurdakul'a ait ambardan, Ali Arık’a ait 6 mermer kesme makinesi, bir elektrikli kazıcı,bir karıştırıcı, 2 anahtar seti, 2 akü, 6 elmas mermer makinesi jileti, Ersoy Orkanlı’ya ait bin 400 metre uzunluğundaki elektrik kablosu ve Çayan Oyaltan'a ait 35 metre uzunluğunda bakır boru, bakır bağlantı elemanı, 3 gaz saati çaldıklarını söyledi. Polis, zanlıların çaldıkları malları internet üzerinden satmaya çalıştıkları esnada tespit edilerek gözaltına alındıklarını kaydetti. Zanlıların gönüllü ifade verdiklerini ve suçlarını kabul ettiklerini belirten polis, soruşturmanın tamamlandığını belirterek teminata bağlanmalarını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların yurtdışına çıkışlarının yasaklanmasına, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi ve birer kefilin 50 bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.