Yakıt hırsızları 5 gün daha tutuklu kalacak

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER


 Haspolat bölgesinde satın alma personeli olarak çalıştığı şirketten ilk etapta 5 bin litre akaryakıt çaldığı gerekçesi ile tutuklanan Celal Saybaş’ın yapılan soruşturmada Mart-Kasım ayları arasında toplam 25 bin 400 litre akaryakıt çaldığı tespit edildi. Saybaş’ın çaldığı akaryakıtın bir kısmını Güzelyurt bölgesinde Ekrem Özbahadır isimli şahsa litresi 1 liradan sattığı ortaya çıktı. Çalmış olduğu 82 bin TL değerindeki 25 bin 400 litre akaryakıtı 25 bin TL’ye sattığı belirlenen zanlının tutukluluğu devam ederken, polis akaryakıtı satın alan Özbahadır’ı da dün tutukladı.

DOKUZ AYDA AZAR AZAR ÇALDI

Genişletilen soruşturmada zanlının 9 aylık süreç içerisinde Girne ve Haspolat bölgesindeki petrol istasyonlarından belirli aralıklarla 2 bin, 3 bin litre şeklinde toplam 25 bin 400 litre akaryakıt çaldığı, litresini 1 liradan sattığı belirlenirken, akaryakıtı ucuz fiyata satın alanlardan biri olan ve seracılık yapan Ekrem Özbahadır’ın yanı sıra başka kişilerin de olduğu kaydedildi. Polisin soruşturması sürerken zanlı Saybaş ile hırsızlık mal kabulü suçundan tutuklanan zanlı Özbahadır dün ek süre talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

ÇALDI, KELEPİR FİYATINA SATTI

Kaza mahkemesinde görüşülen ek tutuklama duruşmasında zanlı Saybaş’ın ilk etapta 5 bin litre akaryakıt çaldığı iddiasıyla gözaltına alındığını, soruşturma genişledikçe çalınan akaryakıt miktarının arttığı ifade edildi. Olayla ilgili soruşturmayı yürüten polis, Mart-Kasım ayları arasında zanlı Saybaş tarafından çalınan 25 bin 400 litre akaryakıtın bir kısmının zanlı Özbahadır’ın litresi 1 liradan satın aldığını tespit ettiklerini belirtti. Özbahadır’ın Güzelyurt’taki evinde yapılan aramada biner kiloluk iki adet bidon bulunduğunu kaydeden polis, soruşturmanın devam ettiğini, suçla bağlantılı başka şahıslar da olduğunu ifade ederek zanlıların 5 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.