Bulduğu kolye başına dert açtı

Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lefkoşa’da çalıştığı markette, altın kolye bulan ve kocasıyla birlikte bir kuyumcuya götürüp, satan Aynura Orunova ve Zairjan Novzurov tutuklanarak, mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede meseleyle ilgili olarak şahadet veren polis memuru Kemal Erdelhun, Gönyeli’de bir markette kasiyer olarak çalışan zanlı Aynura Orunova’nın market içinde bulduğu 600 TL değerindeki 14 ayar altın kolyeyi bularak sirkat ettiğini anlattı. Erdelhun, zanlının bulduğu kolyeyi eşi Zairjan Novzurov’la birlikte bir kuyumcuya sattıklarının kamera kayıtlarından tespit edildiğini ve zanlıların tutuklandıklarını anlattı. Erdelhun, tahkikatın tamamlandığını ve zanlıların Türkmenistan vatandaşı olduğunu söyleyerek, mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmalarını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan, zanlıların yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, seyahat belgelerini polise teslim etmeleri, haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunmaları ve ikişer bin TL nakdi teminat yatırmaları koşuluyla tutuksuz yargılanmalarına karar verdi.