Bonzai Zanlısı Teminata Bağlandı…

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da 11 Nisan tarihinde yürütülmekte olan bir darp soruşturması kapsamında gözaltına alınan zanlı Barış Mert Dursun’un tasarrufunda bulunan yaklaşık 2 gram ağırlığındaki sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde soruşturması kapsamında zanlı teminata bağlanmak üzere bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı önleme müdürlüğünde görevli polis memuru Cemal Ramiz olayla ilgili bulguları aktardı. Ramiz, huzurda bulunan zanlı Barış Mert Dursun’un 11 Nisan tarihinde meydana gelen darp mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındığını, üzerinde yapılan aramada ise tasarrufunda sağ ayak çorabı içerisinde kâğıda sarılı vaziyette yaklaşık 2 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis zanlı aleyhine başlatılan kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu soruşturmasının tamamlandığını ve mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanmasına emir verdi.