Bonzai Operasyonu
Girne’de aynı tarihte ancak farklı saatlerde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 23 gram bonzai ele geçirildi

Girne’de önceki gün Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri ile Cürümleri Önleme Şubesi tarafından farklı saatlerde gerçekleştirilen operasyonlarda 23 gram centeticcannabionid türü uyuşturucu madde ele geçirildi.Suçla bağlantılı gözaltına alınan Göksel Barkut,Gürcan Soner,Burak Ömür ve Cemal Cengizhan tutuklama talebi ile dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Duruşmaya ilk etapta zanlı Soner ile Barkut birlikte, diğer zanlılar Cengizhan ile Ömür ayrı ayrı çıkarıldı.

BORUYA SAKLADILAR
Polis,3 Eylül tarihinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri tarafından zanlıların Dikmen’de beraber kaldıkları evde yapılan aramada tuvalet borusuna gizlenmiş bir gram centeticcannabionid türü uyuşturucu ve evin salonunda bir adet içerisinde uyuşturucu madde olduğu inanılan sigara izmariti bulunduğunu söyledi.Polis,zanlı Göksel Barkut’un aracında yapılan aramada ise yine bir adet içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan sigara izmariti bulunarak emare olarak alındığını ifade etti.Polis,zanlılar Barkut ile Soner’in soruşturma amaçlı bir gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

KİMDEN ALDIĞI ARAŞTIRILACAK
İki zanlının ardından aynı tarihte gerçekleştirilen operasyonda tutuklanan zanlı Burak Ömür duruşmaya çıkarıldı. Polis, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri’nin gerçekleştirdiği operasyonda Burak Ömür’ün üzerinde yapılan aramada 5 paket halinde 15 gram uyuşturucu ile cüzdanında bir gram centeticcannabionid türü uyuşturucu ele geçirildiğini ifade etti. Zanlı hakkında soruşturma başlatıldığını, uyuşturucu maddeyi kimlerden aldığına dair araştırma yaptıklarını belirten polis,zanlın Ömür’ün de bir gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

CENGİZHAN’I CÖŞ YAKALADI
İlk üç zanlının ardından yine Girne’de bu kez Cürümleri Önleme Şubesi tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucu tutuklanan zanlı Cemal Cengizhan duruşmaya çıkarıldı.Polis,Girne’de saat 20.15 sıralarında CÖŞ tarafından gerçekleştirilen operasyonda zanlının üzerine 6 gram centeticcannabionid türü uyuşturucu ele geçirildiğini ifade etti. Zanlının suçüstü hali gözaltına alındığını kaydeden polis,zanlının uyuşturucu maddeyi adını bilmediği bir kişiden aldığını öne sürdüğünü açıkladı.Polis zanlı Cengizhan’ın da bir gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.
Duruşmaya çıkarılan dört zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın ciddiyetine değinen mahkeme, zanlıların birer gün süre ile poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Kaynak: Star Kıbrıs