TEMİNATA BAĞLANDI

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa Dereboyu’nda uyuşturucu etkisi altında trafik kazası yapan ve üzerinde yapılan aramada uyuşturucu bulunan zanlı B.A (E-25) hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlı 2 gün süren tutukluluğun ardından bugün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis, zanlı B.A.’nın 21 Mart tarihinde öğle saatlerinde tutuklandığını anlattı. Polis, zanlının Dereboyu’nda trafik kazası yaptığını, olay yerine giden trafik polislerinin zanlının hareketlerinden şüphelenmesi ile üzerinde arama yaptıklarını kaydetti. B.A.’nın giymekte olduğu ceketinde 2 gram bonzai bulunduğunu ifade eden polis,, zanlının kazayı uyuşturucu etkisi altında yaptığını ifade etti. Polis, zanlının gönüllü ifade vererek işlemiş olduğu suçu itiraf ettiğini, mahkeme kararı ile 2 gündür tutuklu bulunduğunu belirterek, soruşturmanın tamamlandığını söyledi. Polis, zanlının davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme, 5 bin TL nakit teminat yatırması, bir kefilin 100 bin TL tutarında kefalet senedi imzalaması ve yurt dışına çıkış yasağı şartları ile zanlının tutuksuz yargılanmasına emir verdi.