Narkotik polisinin, Lokmacı Sınır Kapısı’ndan Kuzey Kıbrıs’a gelmek üzere olan Hülya Öztürk’ün üzerinde yaptığı aramada 4 gram kokain ele geçirilmesinin ardından başlattığı soruşturma devam ediyor. 


  Öztürk, kokaini Güney Kıbrıs’ta yaşayan bir Kıbrıslı Türk’ten satın aldığını ve Ali Akçam’a getirdiğini söyleyince, Akçam’ın da gözaltına alınmasının ardından, polis meseleyle bağlantılı bir kişiyi daha aradığını açıkladı.


   Hülya Öztürk ile Ali Akçam, dün, bir günlük tutukluluğun ardından yeniden mahkemeye çıkarılarak, haklarında 4 gün daha ek tutukluluk emri alındı.
   Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Kıdemli Yargıcı Fügen Ulutekin’in huzurunda görüşülen dünkü oturumda İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Aliye Özçınar, meselenin tahkikat memuru Maşallah Cihangir’i mahkemeye tanık olarak dinletti.


   Polis memuru Cihangir, zanlıların uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçlarından methaldar olduklarını kaydetti. Meseleyle ilgili soruşturmanın devam ettiğine değinip, alınması gereken ifadeler ve aranan bir şahıs olduğuna dikkat çeken Cihangir, bu aşamada zanlıların 4 gün daha tahkikat amaçlı tutuklu kalmasını talep etti.
   Bu talebe itiraz edilmemesi üzerine Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin, tahkikat memurunun şahadetini dikkate aldı ve meselenin ciddiyetine dikkat çekti. Ulutekin, zanlıların tahkikat amaçlı bir gün tutuklu kalmalarına emir verdi.