12.11.20 tarihinde saat 22.30 raddelerinde bir üniversitenin kampüsü içerisinde başlayan ve 33 numaralı yurt odasına taşınan kavgada Nijerya uyruklu zanlı Bello Jimeto Abdullahi bir taraf, Hasan Ahmad Ali diğer taraf olmak üzere birbirlerinin vücutlarına elleri ve ayakları ile vurmak suretiyle bir kavgada yer aldılar. Kavga esnasında zanlı B.J.A’nin burun kemiğinin kırılmasına neden olan H.A.A hakkında ayrıca vahim zarar ve ciddi darp suçlamasıyla ayrı bir dosya tanzim edildi.

Zanlı B.J.A bugün 16.11.20 tarihinde kavgada yer alma suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak ileride görülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla hükümsüz tutuklu olarak bir ayı aşmayan bir süre merkezi ceza evine gönderildi.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan PM Gökhan Yıldırım olgularla ilgili yemin altında verdiği şahadette, 12.11.20 tarikinde bir üniversitenin kampüs alanı içerisinde başlayan kavganın 33 numaralı yurt odasına taşındığını söyledi.

 Kavga esnasında H.M.A‘nın zanlıya vurması sonucu burun kemiğinin kırıldığına dikkat çeken tanık polis, kavgada yer alan H.A.A aleyhine vahim zarar ve ciddi darp suçundan ayrı bir dosya tanzim edildiğini söyledi.

Kavgada yer alan şahısların ayni gün tutuklandıklarına dikkat çeken tanık polis, yapılan muhaceret kontrolünde zanlının 28.2.20 tarihinde 60 günlük vize ile KKTC’ye giriş yaptığını ve hitamından sonra çıkış yapmayıp 28.4.20 tarihinden beri KKTC’de ikamet izinsiz kalmakta olduğunu belirtti.

Zanlıya işlemiş olduğu suçlarla ilgili yazılı dava tebliğ edildiğini söyleyen tanık polis, zanlının kabul ederim yönünde cevap verdiğini belirtikten sonra ileride görülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla zanlının hükümsüz tutuklu olarak merkezi ceza evine gönderilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının ileride görülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla ve her hâlükârda 1 ay’ı geçmemek kaydıyla hükümsüz tutuklu olarak merkezi ceza evine gönderilmesi yönünde emir verdi.(MHA)