Belediye Ambarında Hırsızlık

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Akçay’da, Güzelyurt Belediyesine ait çevresi tel ile çevrili malzeme deposu içerisinden malzeme çaldığı gerekçesi ile tutuklanan zanlı Halil İbrahim Bolçocuk tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis memuru Hasan Sönmez olayla ilgili bulguları aktardı. Sönmez huzurda bulunan zanlı Halil İbrahim Bolçocuk’un 2017 yılı Ağustos - Eylül ayları içerisinde Akçay’da, Güzelyurt Belediyesine ait çevresi tel ile çevrili malzeme deposu içerisinden bir adet çimento yoğurma makinası motoru ve benzin pompasını çaldığını söyledi. Polis zanlının gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini ayrıca bahse konu motor ve benzin pompasının garajında bulunarak emare yapıldığını söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı konu makine ve pompayı hurdalık bölümünden aldığını suç olmadığını bilmediğin söyledi.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Temay Sağer zanlının ileride görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, 2 haftada 1 en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi, Bin TL nakit teminat yatırması ve KKTC vatandaşı muteber 1 kefilin 20 bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.