Neşe Başkan Beraat Etti

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da 17 Mart 2015’de akşam saatlerinde Dereboyu – Kermiya yolunda meydana gelen ve Fatih Dudu’nun ölümü ile sonuçlanan trafik kazası ile ilgili olarak yargılanan Neşe Başkan suçsuz bulunarak beraat etti.

Başkan Ömer Güran ve Yargıçlar Rauf Kürşad, Vedia B. Barkın huzurunda görüşülen duruşmaların ardından heyetin vermiş olduğu Kararı Başkan Güran açıkladı. Kararda sanık lehine ve aleyhine olan hususları değerlendirdiklerini belirten Başkan Ömer Güran meydana gelen kaza ile ilgili iddia makamının sunduğu deliller ve emareleri titizlikle incelediklerini açıkladı. Güran kazanın meydana geldiği yolun incelendiğini ve konu yolun yerleşim yerlerinden uzak bir yol olduğunu yayaların karşıdan karşıya geçmesi için hiçbir geçidin bulunmadığını bu durumda araç kullanıcılarının yolu bir kişinin kroslayacağını tahmin etmesinin mümkün olmadığını söyledi. Başkan Güran sanığın aracının savunmanın getirmiş olduğu teknik tanığın hesaplamalarına göre 69 km saate olduğunun kabul gördüğünü ayrıca alkolsüz ve telefonda konuşmadığının tespit edildiğini söyledi.

Başkan Ömer Güran sanığın kazayı önlemesinin mümkün olup olmadığının incelendiğini ve kazada hayatını kaybeden maktulün görevde olduğu askeri birliğinden kaçtığını ve uyuşturucu madde kullandığını daha sonra madde tesiri altında bulunduğu esnada birliğe geri dönme telaşı ile koşarak dikkatsizce bariyerleri geçmeye çalıştığı esnada Neşe Başkan yönetimindeki aracın önüne atladığının ve kazanın meydana gelmesine ön ayak olmasının göz ardı edilemeyeceğine değindi.

Heyet Başkanı Ömer Güran huzurlarında verilen şahadetler ve raporlar ışığında yapmış oldukları tespitleri bir kül olarak değerlendirdiklerini ve sanığın kazayı önlemesinin mümkün olmadığı kanaatine vardıklarını belirterek aleyhine getirilen davalardan beraat ettirdiklerini açıkladı.

tuyuşturucu madde tesiri altında bulunduğu esnada askerlik vazifesini yapmış olduğu birlikten kaçtığını ve da sanığın Dereboyu’nu Kermiya Çemberi’ne bağlayan yolda, askerden firar edip geri döndüğü sırada, refüjden karşı yola

geçmeye çalıştığı esnada JH 365 plakalı Neşe Başkan yönetimindeki aracın çarpması sonucu olay yerinde yaşamını yitirmişti. Yargı sürecine taşınan olayın ardından Fatih Dudu’nun kanında uyuşturucu madde olduğu tespitlerle ortaya çıkmıştı.