Aranan Adam KKTC'de Bulundu

Türkiye’de Terörle Mücadele Şubesi tarafından aranan Mustafa Karalök’ün8 gün önce akrabasının kimliği ile KKTC’den çıkış yaptığı ortaya çıktı

Türkiye’de Terörle Mücadele Şubesi tarafından aranan Mustafa Karalök isimli kişinin KKTC’de olduğu ancak 9 Temmuz 2014 tarihinde akrabası Turan Karalök’ün kimliği ile ülkeden çıkış yaptığı tespit edildi. Olay Turan Karalök’ün
kimliğini kaybettiğini iddia ederek polise başvurması sonucu ortaya çıktı. Ancak zanlı Turan Karalök’ün kimliğini Mustafa Karalök’ün ülkeden çıkış yapması için bilerek verdiği, bu iş için para aldığı öne sürüldü. Polis, zanlı Karalök’ü gözaltına alarak, tutuklama talebi ile dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkardı.

KİMLİĞİNİ KAYBETTİĞİNİ SÖYLEDİ
Polis,zanlı Turan Karalök’ün10 Temmuz tarihinde polis karakoluna gelerek 8 Temmuz tarihinde Lefkoşa’da TC kimlik kartını kaybettiğine dair şikâyette bulunduğunu söyledi.Şikâyet üzerine muhaceretten giriş çıkış kayıtlarını incelediklerini belirten polis, kaybolduğu iddia edilen kimlik ile 9 Temmuz tarihinde Ercan Havalimanı üzerinden ülkeden çıkış yapıldığını tespit ettiklerini açıkladı.

POLİSİ KANDIRMAYA ÇALIŞTI
Polis, ülkeden çıkış yapan şahsı belirlemek için havaalanının güvenlik kamera kayıtlarını incelediklerini ve bir şahsı tespit ettiklerini ifade ederek, şikâyetçi olan Turan Karalök’egörüntülerin izlettirildiğini ve kendisine ait kimlik ile çıkış yapan şahsı tanımadığını söylediğini belirtti.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ ELE VERDİ
Polis, Turan Karalök’e ait kimlik ile çıkış yapan şahıs ile ilgili yapılan araştırma sonucu Türkiye’de Terörle Mücadele Şubesi tarafından aranan Mustafa Karalök olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Zanlı Turan Karalök’ün tanıdığı halde Mustafa Karalök’ü tanımadığına dair yalan ifade verdiğini kaydeden polis,zanlı Turan Karalök’ün, önceki gün polise verdiği gönüllü ifadede Mustafa Karalök’ün akrabası olduğunu ancak korktuğu için polise yalan bilgi verdiğini itiraf ettiğini açıkladı.

TÜRKİYE’DE TERÖR SUÇUNDAN ARANIYOR
Turan Karalök’e ait T.C kimlik kartı ile KKTC’den çıkış yapan Mustafa Karalök’ün, KKTC’de herhangi bir suçu bulunmadığını, ancak Türkiye’de Terörle Mücadele Şubesi tarafından arandığını öğrenildiğini belirten polis,
Türkiye polisiyle yazışmaların yapıldığını ve gereken bilgilerin beklendiğini söyledi.

KİMLİK İÇİN BİN 500 TL
Zanlı Karalök’ün,Mustafa Karalök’ün ülkeden çıkış yapması için kimliğini bilerek verdiğine dair şüpheleri olduğunu ve bu şüpheyi destekleyen bulgular elde ettiklerini kaydeden polis, Mustafa Karalök’ün kardeşi Medet Karalök’ün Turan Karalök’ün kimliğini kaybettiğini iddia ettiği 8 Temmuz tarihindeZiraat Bankası hesabına bin 500 TL para gönderdiğini tespit ettiklerini ifade etti.Polis, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirterek zanlının 2 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme talebi değerlendirerek zanlının 2 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

Kaynak: Star Kıbrıs