Soruşturma amaçlı 1 gün tutukluluk emri alındı

Alınan bir ihbar doğrultusunda zanlı 1 Adedolamu John Olayinka’nın kullanımında bulunan kiralık araçta, arkadaşı zanlı 2 Aaron Wyajuma’ nın da bulunduğu bir esnada huzurlarında yapılan aramada Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 2 gr ağırlığında madde bulunarak emare alındıktan sonra her iki zanlı suçüstü hali gereği tutuklandı.

Zanlılar bugün 4.6.20 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak haklarında birer gün tutukluluk emri temin edildi.

İddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren polis memuru Gökhan Yıldırım olgularla ilgili mahkemeye bilgi aktardı. Yıldırım şahadetinde alınan bir ihbar doğrultusunda 3.6.20 akşamı saat 23.55 raddelerinde bir üniversitenin park yerinde, kiralık bir araç içerisinde zanlı 1 ve zanlı 2’ nin tespit edildiğini söyledi. Zanlı 1’ in kullanımındaki kiralık araç içerisinde her iki zanlı huzurunda arama yapıldığına değinen Yıldırım, aracın sol ön koltuk önünde paspas üzerinde her biri yarım gr ağırlığında olmak üzere 4 adet kâğıt ve naylon parçasına sarılı Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 2 gr ağırlığında madde bulunarak emare alındığını ve zanlıların tutuklandığını belirtti.

Meselenin yeni olduğuna, henüz yeterli araştırma ve tahkikat yapılamadığına dikkat çeken Yıldırım emarelerin de incelenmek üzere ilgili birimlere gönderilemediğini söyledi. Alınan ilk bilgide zanlıların tasarrufunda bulunan miktardan fazla uyuşturucu olduğu bilgisi nedeniyle tahkikatın derinleştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Yıldırım tahkikatını salimen yürütebilmek maksadıyla zanlılar aleyhine bir günlük tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler zanlıların birer gün süreyle poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verdi. (MHA)