Tasarrufunda uyuşturucu madde olduğuna dair alınan bilgi ışığında hakkında derdest emri temin edilen Ziya Burçin Erbay 17.6.20 tarihinde Dörtyol’ da polis tarafından tespit edilerek alıkondu. Aracında yapılan aramada sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan 15 gr madde ve eczacılık ve zehirler yasasına aykırı yeşil reçeteye tabi 2 adet Suboxin isimli hap bulunarak emare alınırken araç sürücüsü zanlı bir Ziya Burçin Erbay ve yanında birlikte seyahat eden arkadaşı Hüseyin Atatüre suçüstü hali gereği tutuklandı.

Zanlılar bugün 18.6.20 tarihinde kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu ve eczacılık ve zehirler yasasına aykırı suçlardan Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak haklarında birer gün tutukluluk emri temin edildi.

İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı Hasan Boşnak ilk tanık olarak PM Hasan Derman’ ı tanık kürsüsüne çağırdı. PM Derman yemin altında verdiği şahadette zanlı1’ in tasarrufunda uyuşturucu madde olduğuna dair alınan bilgi ışığında zanlı 1’ in 17.6.20 tarihinde Dörtyol’ da tespit edildiğini söyledi. Araçta yapılan aramada yolcu koltuğu tarafında kapı gözü içerisinde naylon poşet parçasına sarılı sentetik cannabinoid türü yaklaşık 15 gr ağırlığında madde ve şoför koltuğu kısmında sigara foil kağıdına sarılı eczacılık ve zehirler yasasına aykırı 2 adet hap bulunarak emare alındığını belirten Derman zanlı 1 ve araçta yolcu olarak seyahat eden zanlı 2’ nin tutuklandığını söyledi.

Emare maddenin çay olduğu iddiası

Zanlıların gönüllü ifade vermediğine dikkat çeken polis memuru Derman, hapların kendisine ait olduğuna zanlı 1’ in sözlü beyanı, emare alınan 15 gr maddenin ise çay olduğuna dair zanlı 2’ in sözlü beyanı bulunduğunu söyledi.

Emare madde ile diğer materyallerin gerekli inceleme için Lefkoşa’ ya gönderileceğine ve bulunan haplarla ile ilgili eczacılık dairesinden araştırma yapılacağına dikkat çeken Derman zanlılar aleyhine bir günlük tutukluluk emri verilmesi talebinde bulundu.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler zanlıların 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verdi.