15.6.20 tarihinde saat 18.00 raddelerinde Tatlısu Geçitkale yolu üzerinde meydana gelen ve Kemal Aydın isimli şahsın ölümü, Şaban Ateş ve Ayla Yılmaz’ ın ağır yaralanmaları ile meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan GM 666 plakalı araç sürücüsü Harun Reşit Çetin’ e gıyabında 3 gün tutukluluk emri verilmişti.

Zanlının bugün 16.6.20 tarihinde dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu bir şahsın ölümüne sebep olma ve ağır yaralanmalı trafik kazasına sebep olma suçlarıyla ilgili Gazimağusa kaza mahkemesinde gıyabında görüşülen tutukluluk duruşmasında tutukluluk süresi 7 gün daha uzatıldı.

İddia makamı adına mahkemede yeminli şahadet veren Polis Çavuşu Mustafa İskender olgularla ilgili anımsatmada bulundu. İskender şahadetinde zanlının 15 gün daha hastanede kalması gerektiğine dair temin edilen doktor raporunu emare olarak mahkemeye sunduktan sonra tutukluluk duruşmasının gıyabında görüşülmesi için izin talep etti. Yargıç tarafından iznin verilmesi üzerine PÇ İskender gelişmelerle ilgili bilgi aktardı.

Her iki araç sürücüsünün alkol testleri temiz çıktı

3 günlük tutukluluk süresi içerisinde yaralı Şaban Ateş’ den ve diğer görgü tanıklarından ifade alındığını belirten PÇ İskender, zanlı ve diğer araç sürücüsünden alkol testi için alınan kan örneklerinden olumsuz bir netice çıkmadığı ve temiz çıktıkları yönünde rapor temin edildiğini söyledi. Zanlının hastanede ziyaret edilerek sorgulandığını, bazı beyan ve iddialarda bulunduğuna dikkat çeken PÇ İskender, kazada methaldar GN 666 plakalı aracın aksamlarının sağlam olup olmadığı ile ilgili araştırma yapılacağını söyledi.

Ayla Yılmaz’ın hayati tehlikesi devam ediyor

Kazada ağır yaralanarak Yakın Doğu Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisinin devam etmekte olduğunu, durumunun ciddiyetini koruduğunu ve hayati tehlikesinin devam etmekte olduğunu belirten PÇ İskender tahkikatını salimen yürütebilmek maksadıyla halen Lefkoşa’da hastanede polis gözetimi altında yatmakta olan zanlıya gıyabında 8 gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Zanlı’ ya gıyabında 7 gün tutukluluk emri

İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Hüseyin Eser, talep edilen süreyi 7 günle sınırladıktan sonra huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının 7 gün süreyle hastanede polis gözetimi altında tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)